У Раді Федерації РФ заявляють, що удар безпілотників був очікуваним, але тепер "готові до відбиття"

У російській Раді Федерації не приховують, що припускали, що з боку України атака безпілотників трапиться "рано чи пізно". Про це 30 травня в інтерв'ю "Парламентской газете" заявив перший заступник голови Комітету Ради Федерації з міжнародних справ Володимир Джабаров.

На запитання, наскільки очікуваною була атака БПЛА на столичний регіон 30 травня, він відверто відповів: "Ми знаємо, що Україна закупила величезну кількість безпілотників, включно з БПЛА дальньої дії. Тому, звичайно, можна було припускати, що така атака трапиться - рано чи пізно". 

Водночас Джабаров запевнив, що система ППО Московської області "спрацювала штатно".

"Давайте тверезо дивитися на речі - після цієї атаки немає жодної жертви, а руйнування мають некритичний характер. Звичайно, дуже хочеться, щоб жоден ворожий БПЛА не проходив у Москву. Але в будь-якій системі ППО, і про це багато разів говорили фахівці, є свої проломи", - визнав Джабаров.

На запитання, наскільки ймовірним є повторення атак БПЛА, він не став приховувати, що "така ймовірність, звичайно, є".

"Інше питання - про нашу готовність до таких сценаріїв. Моя думка: ми готові до відбиття таких загроз", - заявив Джабаров.

Статті

Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Донецьк
25.04.2024
10:45

Діяти та жити цікаво: Як молодь з Мирнограда розвиває громаду біля лінії фронту

Наразі у Донецькій області масові заходи заборонені, але люди потребують якоїсь розради. Творчі проекти об’єднали талановиту молодь та створили терапевтичний ефект для мешканців громади, заповнили культурну порожнечу.
Всі статті