У профільному комітеті Верховної Ради заявили, що викликають керівництво Міноборони щодо інформації у ЗМІ про закупку продуктів за завищеними у рази цінами

У  Верховній Раді заявили, що викликають керівництво Мінооборони  на профільний парламентський Коміет щодо інформації у ЗМІ про закупку за завищенними цінами продуктів  для українських військовослужбовців. Про це заявила нардепка від "Слуги народу", заступниця глави Комітету з нацбезпеки, оборони та розвідки Мар'яна Безуглая, відреагувавши на матеріал видання  ZN.ua, у якому йдеться про те, що Міністерство оборони закуповує продукти для українських військовослужбовців у кілька разів дорожче, ніж вони коштують у столичних магазинах уже з урахуванням націнки.

"Викликаємо керівництво Міністерство оборони України на Комітет Верховна Рада України з питань національної безпеки, оборони та розвідки", - написала вона у Фейсбук.

Раніше,  видання ZN.ua, у розпорядженні якого є угода Міноборони на послуги організації харчування у 2023 році, опубліковало матеріал, де  йде мова про те, що  Міноборони закуповує харчі для військових у 3 рази дорожче роздрібних цін.

Йдеться про закупівлю для військових частин, дислокованих у Полтавській, Сумській, Київській, Житомирській, Чернігівській та Черкаській областях – не на "нулі", куди складніше доставляти продовольство, через що ціна могла б бути вищою.

Угоду вартістю 13,16 млрд грн уклали 23 грудня 2022 року.

Згідно з документом, Міноборони законтрактувало яйця по 17 грн за штуку (у київському магазині – близько 7 грн за штуку), картоплю – по 22 грн за кг (у магазині – близько 8-9 грн), курячі стегна – по 120 грн за кг (у магазині – 80 грн). Журналісти наголошують, що у договорі йдеться лише про закупівлю, а надання послуг харчування зазначено в окремій статті видатків (30 млн грн).

Цей контракт Міноборони уклало з ТОВ "Актив компані", статутний капітал якого складає 1000 грн. У 2021 році податкова служба анулювала у цієї фірми свідоцтво платника ПДВ через відсутність постачань та ненадання декларацій. Також журналісти зазначають, що у 2019 році ТОВ "Актив компані" фігурувало у провадженні Нацполіції: для участі у тендері на постачання яловичини для установ виконання покарань та СІЗО фірма нібито подала підроблений акт.

Статті

Країна
18.04.2024
18:19

Медична реформа по-запорізьки. Чи отримають пацієнти  належне медичне забезпечення  та  якісне лікування

Факт економії бюджетних коштів, про який говорять місцеві чиновники, навряд чи додає оптимізму запоріжцям, які стають пацієнтами  оптимізованих лікарень. Будь-який пересічний містянин підтвердить, що досі  не помітив, щоб така реорганізація якось...
Країна
18.04.2024
09:14

Закон про посилення мобілізації: основні положення

"Це було дуже несподівано. Поки що ми на всіх ефірах і в соцмережах розповідали, що це закон про справедливість, про демобілізацію, головну норму просто вирішили прибрати. Кажуть, що це був чіткий ультиматум від Генерального штабу. У приватних...
Країна
17.04.2024
10:00

Формування збройних сил та мобілізація в Україні. Як це було в минулому

Битва ж за Україну була виграна значною мірою завдяки перемозі більшовиків на ідеологічному та інформаційному фронтах. Саме це, вкупі з мобілізаційними можливостями Червоної Армії, неперевершеною жорстокістю до противника, здатність йти до перемоги...
Всі статті