Польща і Україна у березні проведуть міжурядові консультації - Туск

Перші після тривалої перерви польсько-українські міжурядові консультації відбудуться у березні. Про це повідомив прем’єр-міністр Польщі Дональд Туск на пресконференції після засідання уряду, передає Укрінформ з посиланням на Польське радіо.

Туск нагадав, що регулярні зустрічі в такому форматі вже проводилися перед Євро-2012.

За його словами, під час відновлених консультацій обговорять, серед іншого, тему сільського господарства.

«Ми повертаємось до цієї практики. Найближчі такі зустрічі відбудуться у Варшаві у другій половині березня. Так ми попередньо домовились із прем'єром та Президентом України. Нам треба добре підготуватись до цих розмов. Це також не в останню чергу пов’язано із протестами фермерів. Нам важливо напрацювати такі варіанти із українською стороною, щоб нашим виробникам та аграріям не загрожувала хвиля продуктів з України», - додав він.

Туск також згадав інфраструктуру та військову співпраці.

Наразі Польща надала Україні приблизно 40 пакетів підтримки на загальну суму 3,5 мільярда євро.Як повідомлялося, глава польського уряду Дональд Туск у понеділок, 22 січня, відвідав з візитом в Україну. На брифінгу прем’єрів двох країн тоді було оголошено, що Польща й Україна після тривалої перерви відновлюють формат міжурядових консультацій з метою уникнення будь-якої напруги у відносинах.

Статті

Світ
30.04.2024
16:45

«Маємо дедалі більше стимулів прискорити вирішення завдань СВО». Російські ЗМІ про Україну

...Пропозиція має йти тільки від американців. Взагалі договір буде набагато ширшим. Нас цікавить не тільки СВО. Нас цікавить система глобальної безпеки, і взаємодія з НАТО на території Європи - лише одна з частин.
Донбас
29.04.2024
16:44

"Безхазяйне майно": як окупанти відбиратимуть житло українців у "ДНР" та "ЛНР"

Простими словами, забрати можуть у тих, хто має нерухомість на окупованій території і є всі ознаки, що підтверджують відсутність експлуатації нерухомого майна.
Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Всі статті