У Польщі буде валом газу: 27 вересня запускається газопровід Baltic Pipe

Завтра, 27 вересня, відбудеться урочисте відкриття газопроводу Baltic Pipe. Про це повідомляє "Польське радіо".

Проєкт поєднує Норвегію, Данію та Польщу і дозволить стати незалежним від імпорту газу з росії. Вже менш ніж за тиждень трубопроводом почне надходити блакитне паливо.

«Це найбільший і один із найскладніших проєктів нашого часу», - наголосив прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравєцький.

«Потужність цього проєкту є надзвичайно великою. Подібні задуми часто потребують кількох років, а бюджети дорожають на 100 відсотків. У цьому випадку ми все зробили вчасно, такий складний проєкт. Усі проблеми, які в часі реалізації з’являлись, ми подолали», - наголосив прем'єр-міністр.

Очільник уряду також акцентував на пропускній здадтності газопроводу і зазначив, що наразі Baltic Pipe не працюватиме на повну потужність.
«Не хочемо наразі заповнювати трубу по максимуму. Маємо ще газові контракти із американцями, катарцями та маємо власний видобуток, маємо термінали скрапленого газу, будуємо новий плавучий термінал. А також завершили роботи на інтерконекторах Литва, Словаччина, Чехія. Ми достатньо забезпечені газом», - констатував Моравєцький.

Прем'єр-міністр додав, що зараз газ дорогий, тож немає необхідності наповнювати новий газогін на 100 відсотків: газопровід Baltic Pipe запрацює з 1 жовтня з частковою пропускною здатністю.

Статті

Країна
18.04.2024
18:19

Медична реформа по-запорізьки. Чи отримають пацієнти  належне медичне забезпечення  та  якісне лікування

Факт економії бюджетних коштів, про який говорять місцеві чиновники, навряд чи додає оптимізму запоріжцям, які стають пацієнтами  оптимізованих лікарень. Будь-який пересічний містянин підтвердить, що досі  не помітив, щоб така реорганізація якось...
Країна
18.04.2024
09:14

Закон про посилення мобілізації: основні положення

"Це було дуже несподівано. Поки що ми на всіх ефірах і в соцмережах розповідали, що це закон про справедливість, про демобілізацію, головну норму просто вирішили прибрати. Кажуть, що це був чіткий ультиматум від Генерального штабу. У приватних...
Країна
17.04.2024
10:00

Формування збройних сил та мобілізація в Україні. Як це було в минулому

Битва ж за Україну була виграна значною мірою завдяки перемозі більшовиків на ідеологічному та інформаційному фронтах. Саме це, вкупі з мобілізаційними можливостями Червоної Армії, неперевершеною жорстокістю до противника, здатність йти до перемоги...
Всі статті