У Польщі знайшли рішення, щоб зброя та гумдопомога йшли без затримок попри блокаду кордону

Прем'єр-міністр Польщі Дональд Туск заявив, що польська влада внесе прикордонні переходи з Україною, а також ділянки автомобільних і залізничних доріг до переліку об'єктів критичної інфраструктури. За його словами, це дозволить прибрати перепони на польсько-українському кордоні для постачань зброї та гуманітарної допомоги. Про це Дональд Туск сказав під час пресконференції, 22 лютого, повідомляє "Суспільне".

Він наголосив, що Польща повинна забезпечити повну пропуску спроможність кордону для військових вантажів та гумдопомоги.

"Тому, щоб забезпечити 100% гарантію того, що військова допомога, техніка, боєприпаси та гуманітарна допомога надійде українській стороні без будь-яких затримок, ми включимо до переліку критичної інфраструктури пункти пропуску з Україною та зазначені ділянки доріг і залізничних колій", — сказав Туск і підкреслив, що "це питання найближчих годин".

Очільник польського уряду додав, що нововведення "означатиме інший тип організаційного режиму на пунктах перетину кордону і на під'їзних шляхах і коліях до кордону з Україною".

На цій же пресконференції Туск заявив, що задля розв'язання проблеми блокади польсько-українського кордону місцевими фермерами, урядовці Польщі та України зустрінуться у Варшаві 28 березня.

Нагадаємо, раніше президент України Володимир Зеленський доручив уряду до 24 лютого бути на кордоні з Польщею, запросив також Туска та Дуду

Як повідомлялося, Зеленський провів селектор по блокаді кордону з Польщею і пообіцяв "швидкі кроки". 

Також нагадаємо, що Зеленський  прокоментував ситуацію на кордоні з Польщею і заявив, що справа не в зерні, а, скоріше, в політиці.

Статті

Країна
16.05.2024
14:18

Від ідей до конкретних проектів: війні не вдалося зупинити бізнес Дніпропетровщини

Прифронтова Дніпропетровська область увійшла в трійку лідерів серед регіонів за кількістю нових бізнесів. Упродовж першого кварталу 2024 року в області відкрито майже 7 тисяч ФОПів. Водночас, за чотири місяці регіон має економічні втрати: тут...
Країна
16.05.2024
10:35

Коломойський: розмова продовжується

Реанімувавши старі звинувачення щодо співвласника групи "Приват" І.Коломойського, влада виклала свій останній та вирішальний козир у діалозі з опальним олігархом. Але чи призведе це до бажаного результату – велике питання.
Країна
15.05.2024
23:21

“Зручна модель” маріупольського виконкому

У квітні Держаудитслужба повідомила про результати ревізії комунального підприємства: виявлені порушення на понад 48 млн гривень. Аудитори не знайшли двох підрядників комунального підприємства
Всі статті