У Польщі затримали ще одного члена мережі, яка працювала на користь росії: шпигуном виявився українець

У Польщі затримали ще одного члена шпигунської мережі, яка працювала на російську розвідку. Про це повідомив міністр внутрішніх справ Польщі Маріуш Камінський, - пише "Радіо Свобода".

За його словами, підозрюваний вів спостереження за військовими об’єктами та морськими портами, а за інформацію отримував від російської сторони винагороду.

Камінський зазначив, що це вже п’ятнадцятий затриманий у справі про шпигунство на користь РФ.

"Російська шпигунська мережа в Польщі руйнується як картковий будиночок. Завдяки наполегливій роботі слідчих з Національної прокуратури та Агентства внутрішньої безпеки було затримано вже п’ятнадцятого члена цієї мережі. Цього разу російський шпигун виявився громадянином України. Найближчим часом можливі нові арешти", – написав у Твітері генпрокурор країни та міністр юстиції Збігнєв Зебро.

Видання PAP із посиланням на прокуратуру пише, що затриманий громадянин України проживає в Польщі з 2019 року. Його затримали 21 червня і звинуватили в участі у злочинній групі та діяльності іноземної розвідки проти Польщі. Чоловіка заарештували на три місяці.

14-м затриманим був 26-річний російський хокеїст. За даними слідства, він перебував у Польщі з жовтня 2021 року. Звинувачення йому висунули за статтями про участь у злочинній групі та діяльності іноземної розвідки проти Польщі.

У середині березня 2023 року польські спецслужби заявили, що ліквідували російську шпигунську мережу, яка готувала диверсії на залізницях країни.

Агентство внутрішньої безпеки Польщі виявило на залізничних маршрутах та транспортних вузлах приховані камери, які фіксували рух поїздів та передавали зображення в інтернет. Йшлося в основному про ділянки залізничних маршрутів у Підкарпатському воєводстві, поблизу аеропорту на околицях Жешува. Це головний пункт переправки західного озброєння та боєприпасів для України.

Статті

Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Всі статті