У польових таборах на Луганщині росіяни тримають у "резерві" вже понад 800 заарештованих місцевих і зеків з РФ

Окупанти намагаються створити "резерви" з місцевих мешканців тимчасово окупованих територій та завербованих ув’язнених з РФ, яких звозять у польові табори на окупованій Луганщині. Про це повідомила заступниця Міністра оборони України Ганна Маляр у своєму Телеграм-каналі 18 травня.

"Ворог намагається створити резерви з місцевих мешканців тимчасово окупованих територій. Мета – екстрене поповнення особовим складом передових підрозділів своїх військ, які щоденно зазнають великих втрат у живій силі", - зазначає Маляр.

Уточнюється, що в окремих населених пунктах на тимчасово окупованій території України російські загарбники здійснюють облави і затримання  місцевих мешканців. Під час облав затриманих перевіряють на лояльність до окупаційного режиму, а чоловіків, які за віком можуть бути призвані на військову службу, заарештовують, переважно за надуманими приводами. Заарештованих у такий спосіб відправляють як правило до спеціально обладнаних польових таборів, в яких вже перебувають завезені з російських в’язниць злочинці, які погодились  брати участь у бойових діях.

Підкреслюється, що наразі поблизу населених пунктів Рогове й Можняківка Білолуцької екс-Новопсковського (після адмінреформи Старобільського) району Луганської області облаштовано декілька таких таборів, до яких під конвоєм з росії доставляються партії завербованих ув’язнених.

"Разом з ними утримуються  місцеві чоловіки, які були затримані за незначні правопорушення і не погодились підтримувати окупантів, – пише Маляр. – До кінця травня очікується збільшення чисельності особового складу таборів з прибуттям ще двох партій в’язнів з росії, засуджених переважно за скоєння вбивств з особливою жорстокістю".

Підкреслюється, що на сьогодні в зазначених таборах перебуває понад 800 осіб, з якими проводяться "інтенсивні заходи бойової підготовки", які заплановано завершити протягом одного місяця. Після проходження в’язнями курсу бойової підготовки з ними буде укладено контракти, які передбачають обов’язкову участь у бойових діях на тимчасово окупованій території України.

Раніше повідомлялось, що для залякування мешканців окупованих територій росіяни привезли керований криміналітет.

Статті

Країна
18.04.2024
18:19

Медична реформа по-запорізьки. Чи отримають пацієнти  належне медичне забезпечення  та  якісне лікування

Факт економії бюджетних коштів, про який говорять місцеві чиновники, навряд чи додає оптимізму запоріжцям, які стають пацієнтами  оптимізованих лікарень. Будь-який пересічний містянин підтвердить, що досі  не помітив, щоб така реорганізація якось...
Країна
18.04.2024
09:14

Закон про посилення мобілізації: основні положення

"Це було дуже несподівано. Поки що ми на всіх ефірах і в соцмережах розповідали, що це закон про справедливість, про демобілізацію, головну норму просто вирішили прибрати. Кажуть, що це був чіткий ультиматум від Генерального штабу. У приватних...
Країна
17.04.2024
10:00

Формування збройних сил та мобілізація в Україні. Як це було в минулому

Битва ж за Україну була виграна значною мірою завдяки перемозі більшовиків на ідеологічному та інформаційному фронтах. Саме це, вкупі з мобілізаційними можливостями Червоної Армії, неперевершеною жорстокістю до противника, здатність йти до перемоги...
Всі статті