У польових таборах на Луганщині росіяни тримають у "резерві" вже понад 800 заарештованих місцевих і зеків з РФ

Окупанти намагаються створити "резерви" з місцевих мешканців тимчасово окупованих територій та завербованих ув’язнених з РФ, яких звозять у польові табори на окупованій Луганщині. Про це повідомила заступниця Міністра оборони України Ганна Маляр у своєму Телеграм-каналі 18 травня.

"Ворог намагається створити резерви з місцевих мешканців тимчасово окупованих територій. Мета – екстрене поповнення особовим складом передових підрозділів своїх військ, які щоденно зазнають великих втрат у живій силі", - зазначає Маляр.

Уточнюється, що в окремих населених пунктах на тимчасово окупованій території України російські загарбники здійснюють облави і затримання  місцевих мешканців. Під час облав затриманих перевіряють на лояльність до окупаційного режиму, а чоловіків, які за віком можуть бути призвані на військову службу, заарештовують, переважно за надуманими приводами. Заарештованих у такий спосіб відправляють як правило до спеціально обладнаних польових таборів, в яких вже перебувають завезені з російських в’язниць злочинці, які погодились  брати участь у бойових діях.

Підкреслюється, що наразі поблизу населених пунктів Рогове й Можняківка Білолуцької екс-Новопсковського (після адмінреформи Старобільського) району Луганської області облаштовано декілька таких таборів, до яких під конвоєм з росії доставляються партії завербованих ув’язнених.

"Разом з ними утримуються  місцеві чоловіки, які були затримані за незначні правопорушення і не погодились підтримувати окупантів, – пише Маляр. – До кінця травня очікується збільшення чисельності особового складу таборів з прибуттям ще двох партій в’язнів з росії, засуджених переважно за скоєння вбивств з особливою жорстокістю".

Підкреслюється, що на сьогодні в зазначених таборах перебуває понад 800 осіб, з якими проводяться "інтенсивні заходи бойової підготовки", які заплановано завершити протягом одного місяця. Після проходження в’язнями курсу бойової підготовки з ними буде укладено контракти, які передбачають обов’язкову участь у бойових діях на тимчасово окупованій території України.

Раніше повідомлялось, що для залякування мешканців окупованих територій росіяни привезли керований криміналітет.

Статті

Луганськ
27.03.2024
17:45

«Бери й роби!» Як переселенцю почати заробляти в новій ніші на новому місці

«Треба усвідомлювати, що майже ніхто на новому місці не починає дійсно з абсолютного «нуля» – бо у вас є освіта, досвід, особисті цінності тощо. Все це вже є у людини, є невід’ємною частиною її буття»
Країна
27.03.2024
12:46

Валютне питання, або Як олігархи наштовхнулися на Нацбанк

Подальше зниження курсу гривні остаточно доб'є споживчий попит, який в умовах повномасштабної війни і так уже давно "нижчий від плінтуса". Ну а "мертвий" споживчий попит – це "мертва економіка".
Світ
26.03.2024
07:36

«Вже зараз можна купити квитки до Криму на червень». Російські ЗМІ про Україну

"У реакції Києва - вся суть цього терористичного режиму. Важко навіть описати ту суміш захоплення, зловтіхи і захвату, яку трагедія викликала в українських ЗМІ..."
Всі статті