У Первомайську закінчилася вода, а з нею й оптимізм окупантів: "мер" пророкує довгий ремонт і забір води із систем опалення

Окупований Первомайськ Луганської області залишився без води з 28 листопада. Про це, зробивши песимістичні прогнози, повідомив "мер" міста Сергій Колягін у своєму Телеграм-каналі.  

"Надходження води на центральний резервуар міста припинено сьогодні орієнтовно об 11:00", - написав Колягін. - Ми розраховуємо на професіоналізм співробітників ГУП ЛНР "Луганськвода" і ГУП ЛНР "РСК", який дозволить незабаром відновити надходження води на підвищувальні насосні, розташовані на нашій території. Але, з досвіду попередніх аналогічних аварій, на відновлення подачі води на ПНС знадобиться від 7 до 10 днів, після чого потрібно наповнити резервуар і, відповідно, після цього здійснити централізовану подачу води населенню".

Колягін підкреслив, що ситуація ускладнюється "у зв'язку з проходженням опалювального періоду, коли відсутність води незмінно призводить до несанкціонованого її розбору із систем опалення".

Крім того, "мер" зазначив таке: "Якщо раніше за відсутності централізованого водопостачання нам у цьому питанні допомагав територіальний підрозділ МНС, доставляючи на котельні до 100 тонн води на добу, то зараз ми можемо розраховувати тільки на ресурси муніципальних унітарних підприємств, спецтехніка яких зайнята на підвезення води населенню". 

Чому тепер відсутня допомога "територіального підрозділу МНС", Колягін не уточнив.

Раніше повідомлялося, що жителі окупованої Луганщини поскаржилися Пасічнику на відсутність опалення. Той "підігрів" їх нарадою.

Статті

Донбас
29.04.2024
16:44

"Безхазяйне майно": як окупанти відбиратимуть житло українців у "ДНР" та "ЛНР"

Простими словами, забрати можуть у тих, хто має нерухомість на окупованій території і є всі ознаки, що підтверджують відсутність експлуатації нерухомого майна.
Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Всі статті