У Пентагоні повідомили про тренування українських пілотів на F-16 у США

На території США почалася підготовка українських пілотів до польотів на винищувачах F-16. Про це напередодні повідомили у Пентагоні, - пишуть "Українські новини".

"Міністерство оборони вже бере участь у навчанні готових українських пілотів керувати літаком F-16", – йдеться у повідомленні.

У ньому наголошується, що паралельно вирішується питання щодо забезпечення України запасними частинами для цих літаків.

Пентагон нагадав, що раніше цього року Держдепартамент США заявив про готовність схвалити передачу третьою стороною літаків F-16 американського виробництва Україні. Нідерланди, Данія та Норвегія оголосили про намір здійснити постачання, вивівши літаки з власних ВПС.

"Щоб гарантувати українським пілотам успіх в експлуатації F-16, вони проходять навчання у США та Європі як з льотної експлуатації, так і з технічного обслуговування", – зазначили у америкнаському військовому відомстві.

За словами заступника міністра оборони США із закупівель та матеріально-технічного забезпечення Білла Лапланте, без запасних частин винищувачі F-16, на яких літатимуть українці, можуть бути виведені з експлуатації лише за кілька місяців. Тому американці планують створити запас запчастин для літаків на 90 днів.

"Ми не дозволимо цьому статися, – сказав він. – І якщо інші країни не нададуть запасні частини, ми знайдемо та надамо їх".

Як повідомлялося, нова допомога США Україні ризикує бути відкладена мінімум до середини грудня, а можливо і пізніше.

Статті

Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Всі статті