У НБУ розробляють механізм по обмеженню сум карткових переказів

Нацбанк України працює над рішенням щодо обмеження карткових переказів та лімітів переказу готівки через термінали. Це може стосуватися тих, хто проводить тіньові операції. Про це заявила перший заступник голови НБУ Катерина Рожкова на конференції "Фінанси для бізнесу під час війни".

Як зазначила Рожкова, обмеження для фізичних осіб на розпорядження коштами "це дуже сенсативна тема". Тому НБУ не буде щось анонсувати до того часу, поки не визначиться остаточно.

Вона визнала актуальність тіньових платежів, оскільки "значна частина бізнесу продовжує використовувати різні механізми ухилення, зменшення оподаткування тощо".

Як приклад №1 вона навела гральний бізнес і нагадала, що кілька банків було позбавлено ліцензій за створення схем та механізмів.

Рожкова сказала, що рішення буде ухвалено у такому вигляді, який не обмежить "нормальний бізнес, нормальних людей", але зменшить можливості для маніпуляцій та обходу закону.

Нагадаємо, раніше .у Нацбанку придумали, що робити з українцями, які тримають заощадження в рублях. 

Статті

Донбас
29.04.2024
16:44

"Безхазяйне майно": як окупанти відбиратимуть житло українців у "ДНР" та "ЛНР"

Простими словами, забрати можуть у тих, хто має нерухомість на окупованій території і є всі ознаки, що підтверджують відсутність експлуатації нерухомого майна.
Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Всі статті