У НБУ хочуть заборонити бізнесу готівкові платежі від фізосіб без відкриття рахунку

Національний банк планує заборонити суб'єктам господарювання, в тому числі фізичним особам-підприємцям, отримувати готівкові платежі від фізичних осіб, якщо вони здійснюються без відкриття рахунку. Про це регулятор повідомив на своєму сайті.

Таку норму збираються імплементувати у змінах до інструкції про порядок організації касової роботи банками та проведення платіжних операцій надавачами платіжних послуг в Україні.Вони передбачають виключення можливості отримання готівки суб’єктами господарювання за розрахунками з фізичними особами, які здійснюються шляхом переказу коштів без відкриття рахунку.

Як зазначається, переказ коштів без відкриття рахунку – платіжна послуга, що надається платнику з метою переказу коштів у готівковій чи безготівковій формі отримувачу або надавачу платіжних послуг, який діє від імені отримувача, під час якої надавач цієї послуги не використовує відкритий у нього рахунок платника та/або отримувача.

Також планується оновити окремі вимоги щодо вилучення з обігу та передавання для дослідження сумнівних банкнот та монет; зменшити терміни проведення Національним банком відповідних досліджень.

Як повідомлялося, у НБУ розробляють механізм по обмеженню сум карткових переказів. 

Статті

Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Всі статті