У МЗС відповіли на заяви Орбана про "криваву різанину" через контрнаступ ЗСУ

Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан укотре закликав припинити вогонь в Україні і заявив, що контрнаступ ЗСУ призведе до "кривавої різанини". Речник МЗС України Олег Ніколенко в п'ятницю, 2 червня, відреагував на цю заяву.

"Навіть у кращому випадку неможливо досягти кращого результату на передовій, на полі бою, ніж той результат, який можна було б досягти з української точки зору шляхом переговорів", - заявив Орбан в ефірі радіо Kossuth.

Цю заяву навело видання Telex. Також там повідомляють, що угорський прем'єр назвав підготовку до контрнаступу "справою українців". Але висловив упевненість - атакуюча сторона зазнає втричі більших втрат, ніж та, що обороняється.

"А для країни, чиє населення становить незначну частину населення противника, почати масштабні військові атаки за таких обставин - це кривава різанина", - додав Орбан.

На цю заяву в підсумку відреагував речник МЗС Олег Ніколенко. Він нагадав, що мирні переговори з росією можливі тільки після повного виведення окупаційних військ з території України.

"Припинення вогню без виконання цієї умови призведе до заморожування статус-кво, надасть Росії можливість перегрупуватися, накопичити сили і вдатися до нової хвилі агресії. Доведено досвідом 2014-2022 років", - наголосив він.

Також Ніколенко заявив, що взяв до уваги твердження Орбана про те, що йому важко бути єдиним прем'єр-міністром у ЄС, який виступає за мир.

"Щоб полегшити цю ситуацію, закликаємо главу угорського уряду почати нарешті діяти. Наприклад, засудити російську агресію, вимагати від Москви припинити війну і повернути російську армію на російську територію, долучитися до заходів міжнародної ізоляції Росії, не підривати єдність у ЄС", - додав представник МЗС.

Нагадаємо, раніше прем'єр-міністр Угорщини відзначився іншою скандальною заявою, що "для бідних українців немає перемоги на полі бою".

Статті

Світ
23.04.2024
17:26

«Брати приклад із Леніна і змінити, нарешті, внутрішню політику». Російські ЗМІ про Україну

У такий гарний весняний день навіть не хочеться писати про цей цирк виродків під назвою "конгрес США", але кілька важливих тез по суботньому голосуванню все ж таки окреслимо...
Донецьк
22.04.2024
18:04

ВЕЗ і криза довіри. Донецький щоденник

З усього обіцяного раніше вдалося реалізувати лише одне – «приєднання» до РФ. Та й то якось кособоко: начебто всіх обрусили, тобто видали паспорти з курками, але за фактом «руськими» жителі «ДНР» вважаються виключно у своєму зоопарку.
Донбас
21.04.2024
19:30

"Будуть руйнуватися українські міста, територія України все більше ставатиме диким полем". Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу, у повній відповідності до кремлівських методичок, "переживали" за подальшу долю України, раділи відсутності у ЗСУ західної допомоги, а коли палата представників Конгресу США все ж таки проголосувала за...
Всі статті