Австрійського міністра, який закликав "не перегинати палицю" у відносинах з РФ, запросили до Дніпра

Представники МЗС України запросили міністра закордонних справ Австрії, який закликав не "перегинати ціпок" у відносинах з РФ, відвідати місце ракетного удару у Дніпрі. Про це 17 січня у Facebook повідомив речник МЗС України Олег Ніколенко.

"Цінуємо співпрацю з Австрією, вдячні за підтримку в ООН та ЄС та для розвитку діалогу у зв'язку з цим очікуємо на візит австрійського міністра в Україну. Зокрема, запрошуємо голову австрійської дипломатії відвідати Дніпро", - заявив співробітник дипломатичного відомства України.

Цей візит дозволить Александеру Шалленбергу "повторити свої аргументи про почуття міри" рідним загиблих або зниклих безвісти після російського удару по багатоповерхівці.

"Заклики продовжувати діалог із Росією, поважати її історію та культуру, посилюють почуття безкарності Кремля, сприймаються ним виключно як запрошення до продовження геноциду українців", - додав Ніколенко.

Таким чином речник МЗС відреагував на заяву Шалленберга, яку той зробив напередодні. Глава МЗС Австрії заявив, що не варто "перегинати ціпок" у відносинах з росією.

"Жорстока агресивна війна, яку розв'язала Росія, є безумством. Але в той же час ми повинні думати про день після, тиждень після і місяць після", - додав Александер Шалленберг.

Нагадаємо, раніше в МЗС Латвії заявили, що Захід має бути готовим до різних сценаріїв розвалу росії.

 

Статті

Світ
23.04.2024
17:26

«Брати приклад із Леніна і змінити, нарешті, внутрішню політику». Російські ЗМІ про Україну

У такий гарний весняний день навіть не хочеться писати про цей цирк виродків під назвою "конгрес США", але кілька важливих тез по суботньому голосуванню все ж таки окреслимо...
Донецьк
22.04.2024
18:04

ВЕЗ і криза довіри. Донецький щоденник

З усього обіцяного раніше вдалося реалізувати лише одне – «приєднання» до РФ. Та й то якось кособоко: начебто всіх обрусили, тобто видали паспорти з курками, але за фактом «руськими» жителі «ДНР» вважаються виключно у своєму зоопарку.
Донбас
21.04.2024
19:30

"Будуть руйнуватися українські міста, територія України все більше ставатиме диким полем". Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу, у повній відповідності до кремлівських методичок, "переживали" за подальшу долю України, раділи відсутності у ЗСУ західної допомоги, а коли палата представників Конгресу США все ж таки проголосувала за...
Всі статті