У МЗС Фінляндії заявили, що без путіна росія буде ще гіршою

Фінська міністерка закордонних справ Еліна Валтонен заявила, що РФ довго готувалася до агресивної політики на пострадянському просторі й не має перспектив для демократизації. Про це вона розповіла в інтерв'ю The Washington Post, повідомляє "Еспрессо"

"Я думаю, що багато хто, можливо, не усвідомив, що це не просто війна Путіна. Схоже, російська машина, так би мовити, дуже довго до цього готувалася", – сказала глава МЗС Фінляндії.

Валтонен наголосила, що РФ продовжує агресивну політику на пострадянському просторі, починаючи з Грузії у 2008 році та закінчуючи Україною з 2014 року.

"Звичайно, Путін весь цей час перебував у владі, але за два з лишком десятиліття він побудував навколо цього інфраструктуру. І у когось у Росії могло бути два десятиліття, щоб сказати йому, що це недобре", – сказала Валтонен.

Очільниця МЗС висловила сумнів, що після російського диктатора путіна росія зміниться на краще або хоча б стане демократичною державою.

"Я б сказала, що ми, на Заході, не хотіли б чогось більшого, ніж просто те, щоб рядовий росіянин мав право голосу в тому напрямку, в якому рухається країна, щоб Росія відкрилася для громадянського суспільства і стала нормальною демократією. Але, сподіваючись на це, ми маємо готуватися до гіршого, а найгірше полягає в тому, що Росія залишиться такою, якою вона є, а в майбутньому, можливо, навіть гіршою", – додала керівниця МЗС Фінляндії.

Нагадаємо, раніше президент Фінляндії заявив, що війна в Україні триватиме довго.

Статті

Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Всі статті