У МЗС Австрії назвали агресію РФ в Україні найбільшою загрозою безпеці в Європі

Найбільша безпосередня загроза безпеці в Європі походить від російської агресивної війни, а тому дуже важливим залишається єдність і згуртованість Євросоюзу щодо цього питання. Про це заявив міністр закордонних справ Австрії Александер Шалленберг під час спільної зі своїм словацьким колегою пресконференції у Відні, повідомляє Укрінформ.

"Так, звичайно, ми хочемо миру. Всі хочуть миру. І люди в Україні хочуть цього найбільше. Але це все лежить в руках лише однієї людини, а саме – президента Російської Федерації Володимира Путіна. Він може закінчити війну вже завтра. Якщо він це зробить, війна закінчиться. Якщо ж Україна припинить воювати, то з Україною буде, скажімо так, покінчено. І тоді Словаччина може раптово отримати іншого сусіда", - сказав Шалленберг.

Також міністр наголосив на позиції Австрії, яка полягає у тому, що не може бути "жодних переговорів щодо України без України".

За словами Шалленберга, найбільша безпосередня загроза безпеці на європейському континенті походить від російської агресивної війни, а тому дуже важливим залишається єдність і згуртованість Європейського Союзу щодо цього питання. 

"Єдність і згуртованість Європейського Союзу в цьому питанні була нашим найбільшим досягненням, нашим найбільшим активом. І я вважаю, що ми робимо все правильно і повинні працювати над тим, щоб ця єдність і згуртованість зберігалася й у майбутньому", - зазначив він.

За словами австрійського міністра, треба також усвідомлювати, що "за нами спостерігають на міжнародному рівні, що наша позиція як західного світу також дуже сильно залежить від нашої поведінки в цьому питанні".

Нагадаємо, Президент Чехії пояснив, як допомога України впливає на безпеку країн Вишеградської групи.

Статті

Луганськ
27.07.2024
11:24

«Не згадувати та не порівнювати». Луганський щоденник

За відрізок життя у 10 років наша вулиця вимерла. Йшли епічно: недбалість до власного здоров'я, смерть на «звільненій» території за нез'ясованих обставин, війна.
Світ
26.07.2024
14:06

Дія санкцій і іронія війни. Західні медіа про Україну

Російські оборонні заводи вже працюють на своїй максимальній потужності, безробіття критично скоротилося – тобто, у цієї економіки закінчуються резерви. Як результат, зарплати падають, рубль слабшає, вартість імпорту зростає, як зростає і інфляція.
Світ
25.07.2024
10:52

Білорусь та санкції: на короткому повідку

Лукашенко у лютому 2022 р. зробив свою країну співучасником воєнних злочинів та фігурантом міжнародних санкцій. Але, на відміну від росії, економіка Білорусі під їхньою дією не тільки не ламається, але навіть демонструє завидне зростання.
Всі статті