У МОН розповіли, як будуть працювати школи з 1 вересня

З 13 тисяч шкіл, які наразі функціонують в Україні, 7,5 тисяч з першого вересня цього року будуть працювати у звичайному форматі й ще близько 3 800 - у змішаному. Про це заявив заступник міністра освіти і науки України Андрій Сташків, - пише Суспільне.

"З 13 тисяч шкіл, які в цілому функціонують в Україні, на 1 вересня 7,5 тисяч будуть працювати у звичайному форматі й ще близько 3800 - у змішаному через те, що укриття не дозволяє помістити всіх учасників освітнього процесу. Але з безпекових причин близько 2,5 тисяч шкіл працюватимуть дистанційно. І тут важливо організувати якісне навчання в цих школах", - пояснив Сташків.

За його словами, є школи, які були переміщені з окупованої території Запорізької та Херсонської областей на підконтрольну Україні територію.

"У нас є школи, які були переміщені з окупованої території Запорізької й Херсонської областей. Зараз вони функціонують на підконтрольній Україні території. З 1 вересня вони почнуть працювати дистанційно, в тому числі для учнів з ТОТ, яких в Україні - 70 тисяч", - сказав заступник міністра.

Він також додав, що є школи, які навіть за наявності укриттів не можуть відкритися в "очному форматі".

"Є школи, які навіть за наявності укриттів не можуть відкритися в очному форматі - це прифронтові території. А також є школи, де фізично неможливо облаштувати сховище у приміщенні, його потрібно будувати з нуля, а це дуже дорогий і тривалий процес. Одне повноцінне укриття коштує близько 30 млн грн. Цього року держава виділила 1,5 млрд грн для будівництва укриттів. Ми очікуємо, що значна кількість шкіл буде облаштована новими повноцінними укриттями", - сказав Андрій Сташків.

Як повідомлялося, 25 серпня міністр освіти і науки України Оксен Лісовий сказав на "Серпневій" конференції щодо нового бачення трансформації освіти в Україні, що загалом до закладів освіти повернуться близько 500 тисяч дітей.

Також міністерство освіти і науки пропонує вчителям 1 вересня провести урок про ментальне здоров'я, розроблений для учнів 1-6 та 7-11 класів.

Статті

Світ
11.05.2024
10:03

"Майбутнє українського Донбасу видається все більш похмурим". Західні медіа про Україну

...Китайці, ймовірно, вирішили, що погрози Байдена були блефом. У березні 2023 року Сі відвідав Кремль, зухвало демонструючи солідарність з Путіним. Це виявилося переломним моментом у війні Москви, фактично перетворивши конфлікт на опосередковану...
Країна
09.05.2024
14:20

Тінь Медведчука: запорізька руда та вугілля Донбасу

В.Медведчук займається звичними для себе речами. Як і раніше в Україні, це "розпил" державних грошей (тепер із федерального бюджету) та рейдерство. Кумівство з путіним дозволяє робити це безкарно.
Світ
08.05.2024
09:59

Зобразити те, що важко уявити. Подорож колишніми нацистськими таборами смерті у Польщі

"Хоча близько половини єврейських жертв справді загинули в таборах, інша половина так і не потрапила до таборів смерті, — розповідає він. — Вони померли від голоду і хвороб у гето або були вбиті в містах і селах, де вони жили".
Всі статті