У Мінреінтеграції розповіли, як переселенці можуть підтвердити професійну кваліфікацію в разі втрати документів

Переселенці в разі втрати документів про освіту можуть підтвердити свою професійну кваліфікацію для працевлаштування. Інструкцію про те, як це зробити, опублікувало Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій.

"Через війну багато внутрішніх переселенців втратили документи про освіту або попередню роботу. Для того, щоб працевлаштуватися на новому місці, переселенці мають підтвердити свою кваліфікацію. Це можна зробити, звернувшись до кваліфікаційного центру", - повідомили у прес-службі Мінреінтеграції.

У подібних центрах професійну кваліфікацію присвоюють на основі неформального навчання та самоосвіти. Отримати кваліфікацію можна і на основі освіти, здобутої за кордоном.

"Після оцінки знань і компетентностей особистості центр може видати сертифікат про присвоєння/підтвердження професійної кваліфікації. Такий сертифікат дасть змогу офіційно працевлаштуватися за відповідною професією", - зазначили в Мінреінтеграції.

Для того ж, щоб підтвердити професійну кваліфікацію, необхідно:

  • подати до кваліфікаційного центру відповідну заяву з додатками;
  • пройти співбесіду у кваліфікаційному центрі;
  • пройти процедуру оцінювання у кваліфікаційному центрі;
  • отримати сертифікат встановленого зразка про присвоєння/підтвердження повної або часткової професійної кваліфікації.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Кабмін створив Координаційний штаб із питань реалізації прав внутрішньо переміщених осіб.

Статті

Світ
23.04.2024
17:26

«Брати приклад із Леніна і змінити, нарешті, внутрішню політику». Російські ЗМІ про Україну

У такий гарний весняний день навіть не хочеться писати про цей цирк виродків під назвою "конгрес США", але кілька важливих тез по суботньому голосуванню все ж таки окреслимо...
Донецьк
22.04.2024
18:04

ВЕЗ і криза довіри. Донецький щоденник

З усього обіцяного раніше вдалося реалізувати лише одне – «приєднання» до РФ. Та й то якось кособоко: начебто всіх обрусили, тобто видали паспорти з курками, але за фактом «руськими» жителі «ДНР» вважаються виключно у своєму зоопарку.
Донбас
21.04.2024
19:30

"Будуть руйнуватися українські міста, територія України все більше ставатиме диким полем". Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу, у повній відповідності до кремлівських методичок, "переживали" за подальшу долю України, раділи відсутності у ЗСУ західної допомоги, а коли палата представників Конгресу США все ж таки проголосувала за...
Всі статті