У Міноборони РФ заявили, що Україна нібито готує масштабну провокацію у Краматорську

Міноборони РФ анонсувало масштабну провокацію у Краматорську нібито з боку українських спецслужб. Про це повідомляє Міноборони РФ у Telegram.

"За підтвердженою кількома незалежними джерелами інформацією, українські спецслужби мають намір найближчим часом здійснити масштабну провокацію для звинувачення Росії у скоєнні нібито військових злочинів", - пише російське відомство.

Для цього нібито українською владою сплановано у місті Краматорськ керований підрив будівель місцевих наркологічного та онкологічного диспансерів, а також першої міської лікарні з метою звинувачення РФ у нібито "навмисному ударі" по цивільних об'єктах.

"На тлі військових невдач української армії київська влада подібними провокаціями намагається посилити тиск на громадську думку західних країн, щоб домогтися розширення номенклатури постачання сучасних озброєнь та військової техніки для ЗСУ", - пише Міноборони РФ.

Як повідомлялося раніше, за словами міністра оборони Олексія Резнікова, Україна не завдаватиме ударів по території РФ далекобійними ракетами, які надають міжнародні партнери.

Статті

Країна
18.04.2024
09:14

Закон про посилення мобілізації: основні положення

"Це було дуже несподівано. Поки що ми на всіх ефірах і в соцмережах розповідали, що це закон про справедливість, про демобілізацію, головну норму просто вирішили прибрати. Кажуть, що це був чіткий ультиматум від Генерального штабу. У приватних...
Країна
17.04.2024
10:00

Формування збройних сил та мобілізація в Україні. Як це було в минулому

Битва ж за Україну була виграна значною мірою завдяки перемозі більшовиків на ідеологічному та інформаційному фронтах. Саме це, вкупі з мобілізаційними можливостями Червоної Армії, неперевершеною жорстокістю до противника, здатність йти до перемоги...
Світ
16.04.2024
10:17

«Енергійний контрудар може стати джокером у рукаві Сирського». Російські ЗМІ про Україну

"Загальна оцінка українських резервів приводить до висновку: наявних сил і засобів командуванню ЗСУ не вистачить для проведення стратегічного наступу. Але їх достатньо для енергійного контрудару оперативного масштабу на одному напрямку".
Всі статті