У Міноборони не змогли сказати, коли Україна отримає F-16, але заявили, що "всі рішення вже ухвалено"

Під час 19-го засідання у форматі "Рамштайн" сторони майже не порушували питання передачі Україні винищувачів F-16, оскільки усі рішення вже й так були ухвалені. Про це заявив начальник управління преси та інформації Міністерства оборони України Ілларіон Павлюк в ефірі телемарафону 15 лютого.

"З F-16 все дуже просто, там усі рішення вже ухвалені. Немає нічого, що залишається на етапі обговорення. Рішення прийняті, ми рухаємося за планом. Ми маємо розуміння термінів, маємо розуміння того, що в ці терміни потрібно зробити. Це з точки зору підготовки пілотів, підготовки інфраструктури, інженерів тощо. Щойно всі ці елементи виконають - F-16 з'являться в Україні", - заявив Павлюк.

Зокрема начальник управління преси та інформації Міністерства оборони зауважив, що Україна не оголошуватиме офіційно дату отримання літаків. Це необхідно для того, аби не дати можливості ворогу скористатись цією інформацією.

"Щойно ми знатимемо точну дату, ми в жодному разі її нікому не скажемо. Адже ворог орієнтується зокрема й на інформацію з відкритих джерел. Тому з F-16 все добре. Ми всі сподіваємося, що F-16 будуть в Україні якнайшвидше. Але ми всі розуміємо, що вони мають з'явитися саме тоді, коли ми будемо готові ефективно їх використовувати і обслуговувати", - пояснив Павлюк.

За словами Павлюка, під час "Рамштайну" також обговорювалось питання дронів - очікується, що буде більше не лише поставок БпЛА, але й спільного виробництва безпілотників.

Він додав, що партнери озвучили доволі амбітні зобов'язання щодо кількості дронів.

"І дуже тішить, коли ми чуємо такі зобов'язання і що є повне розуміння того, як змінилося поле бою в сучасній війні. Коли вже йдеться окремо й про FPV-дрони, про них окремо вже говорять, як і про всі типи безпілотних систем. Тому що це ключ у перемозі в цій асиметричній перевазі, яку намагається збудувати Україна, коли робить акцент на технології", - пояснив Павлюк.

Нагадаємо, 15 країн підписали угоду щодо протиповітряної та протиракетної оборони для України. 

Статті

Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Всі статті