У Міноборони не підтвердили висадку ЗСУ на лівому березі Херсонщини

Заступниця Міністерства оборони України Ганна Маляр офіційно не підтвердила інформацію про форсування Дніпра Збройними Силами України. Про це вона заявила в ефірі телемарафону 9 серпня. 

"Збройні сили та Генеральний штаб не підтверджують цю інформацію станом на зараз і ми просимо і звертаємося до всіх вкотре довіряти тільки офіційним джерелам", — сказала Маляр.

Вона наголосила, що офіційні джерела – це насамперед інформація від Генерального штабу та Міністерства оборони України та відзначила, що будь-які дані, що пов’язані з зоною бойових дій – просто новина, а ці дані можуть впливати на хід бойових дій.

"Усе, що подають Генеральний штаб і Міністерство оборони України — це інформація, яка безпечна для ведення наших бойових дій. Важливо спиратися на те, що підтверджено з боку Генерального штабу", — додала Маляр.

Вона також відзначила, що першоджерелом інформації про форсування Дніпра ЗСУ та висадку на лівий берег були російські джерела.

Раніше аналітики американського Інституту вивчення війни (ISW) повідомили у щоденному звіті про те, що  ЗСУ здійснили обмежений рейд через річку Дніпро, висадилися на лівому березі Херсонщини та, ймовірно, прорвали там оборону вглиб на 800 метрів.

Також кілька прокремлівських воєнних блогерів 8 серпня повідомили, що українські сили висадили до семи катерів (місткість одного близько 6-7 людей), на лівому березі Дніпра в районі населеного пункту Козачі Лагері.

Як повідомлялося, у Генштабі заявили про успіх ЗСУ в наступі на Запорізькому напрямку. 

Статті

Донбас
19.05.2024
18:44

«Единая Россия» в Луганську змусила школярів збирати сміття. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу хвалили місцеву владу і самі себе. Виходило не дуже. Іноді доводилося маніпулювати заголовками і вдавати, що «все йде за планом». «Великий брат» теж вставляв свої п'ять копійок, намагаючись всіляко показати, що...
Країна
18.05.2024
13:54

Звільнення за "зв'язки" з людьми в окупації: Зеленський не підтримав ідею нардепів

Якщо раніше про його «зв'язки» з родичами, які проживають в окупації, знали лише близькі друзі, то тепер він зобов'язаний про це повідомити своє керівництво. Інакше його можуть звільнити
Луганськ
17.05.2024
10:41

 «Розумні люди зберігають свою думку при собі». Луганський щоденник

Якщо ти живеш за правилами, не намагаючись порушувати їх, ти житимеш нормально. Просто нормально. Можливо, погано, а може, добре, але ти житимеш. Якщо ж ти замахнувся своїм маленьким кулачком на систему, ти теж житимеш, але житимеш погано
Всі статті