У Міноборони не підтвердили висадку ЗСУ на лівому березі Херсонщини

Заступниця Міністерства оборони України Ганна Маляр офіційно не підтвердила інформацію про форсування Дніпра Збройними Силами України. Про це вона заявила в ефірі телемарафону 9 серпня. 

"Збройні сили та Генеральний штаб не підтверджують цю інформацію станом на зараз і ми просимо і звертаємося до всіх вкотре довіряти тільки офіційним джерелам", — сказала Маляр.

Вона наголосила, що офіційні джерела – це насамперед інформація від Генерального штабу та Міністерства оборони України та відзначила, що будь-які дані, що пов’язані з зоною бойових дій – просто новина, а ці дані можуть впливати на хід бойових дій.

"Усе, що подають Генеральний штаб і Міністерство оборони України — це інформація, яка безпечна для ведення наших бойових дій. Важливо спиратися на те, що підтверджено з боку Генерального штабу", — додала Маляр.

Вона також відзначила, що першоджерелом інформації про форсування Дніпра ЗСУ та висадку на лівий берег були російські джерела.

Раніше аналітики американського Інституту вивчення війни (ISW) повідомили у щоденному звіті про те, що  ЗСУ здійснили обмежений рейд через річку Дніпро, висадилися на лівому березі Херсонщини та, ймовірно, прорвали там оборону вглиб на 800 метрів.

Також кілька прокремлівських воєнних блогерів 8 серпня повідомили, що українські сили висадили до семи катерів (місткість одного близько 6-7 людей), на лівому березі Дніпра в районі населеного пункту Козачі Лагері.

Як повідомлялося, у Генштабі заявили про успіх ЗСУ в наступі на Запорізькому напрямку. 

Статті

Світ
07.05.2024
09:09

«Війну на виснаження Росії не виграти». Російські ЗМІ про Україну

"Британці справді пишаються, що задають певні тренди в українській кризі, скеровують Україну на антиросійський шлях, утримуючи її на ньому, і залишаються лідерами у фінансуванні Києва разом зі США та ФРН.
Донбас
05.05.2024
19:32

«Золоті яйця нашої еліти все міцніше стискалися твердою рукою ляльководів». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу напружено працювали в режимі фабрики фейків. Велика кількість публікацій була присвячена трагедії 2-го травня 2014 року в Будинку профспілок в Одесі. Місцева пропаганда традиційно брехливо розповідала про ті...
Країна
04.05.2024
10:00

Мобілізація в Криму: заманюють грошима та безкоштовною землею

З 20 квітня окупанти в Криму розпочали більш активну мобілізацію чоловіків для війни проти України. Зокрема, на території півострова працюють мобільні мобілізаційні бригади, які розміщуються у публічних місцях
Всі статті