У Мінкульті внесли пересувний цирк разом з марафоном "Єдині новини" до переліку критично важливих для економіки. Працівників забронюють

Міністерство культури та інформаційної політики України внесло державне підприємство "Дирекція пересувних циркових колективів" до переліку критично важливих для функціонування економіки. Про це повідомив у Телеграм народний депутат Ярослав Железняк, який опублікував текст наказу Мінкульту.

Згідно з ним, "Дирекція пересувних циркових колективів" має важливе значення для галузі національної економіки у сфері культури та забезпечення життєдіяльності населення в особливий період.

Крім того, критично важливими також визнали телеканали, які беруть участь у телемарафоні "Єдині новини".

Зазначимо, працівники підприємств, які вважають критично важливими для економіки, підлягають бронюванню від мобілізації.

Державне підприємство "Дирекція пересувних циркових колективів України" — це державна організація, яка підпорядковується Міністерству культури та інформаційної політики. До його складу належить 8 циркових колективів зі штатом 255 людей.

Як повідомлялося раніше, "Репортери без кордонів" закликали уряд скасувати телемарафон "Єдині новини". 

Статті

Луганськ
27.07.2024
11:24

«Не згадувати та не порівнювати». Луганський щоденник

За відрізок життя у 10 років наша вулиця вимерла. Йшли епічно: недбалість до власного здоров'я, смерть на «звільненій» території за нез'ясованих обставин, війна.
Світ
26.07.2024
14:06

Дія санкцій і іронія війни. Західні медіа про Україну

Російські оборонні заводи вже працюють на своїй максимальній потужності, безробіття критично скоротилося – тобто, у цієї економіки закінчуються резерви. Як результат, зарплати падають, рубль слабшає, вартість імпорту зростає, як зростає і інфляція.
Світ
25.07.2024
10:52

Білорусь та санкції: на короткому повідку

Лукашенко у лютому 2022 р. зробив свою країну співучасником воєнних злочинів та фігурантом міжнародних санкцій. Але, на відміну від росії, економіка Білорусі під їхньою дією не тільки не ламається, але навіть демонструє завидне зростання.
Всі статті