У межах "єВідновлення" на Київщині ухвалили рішення щодо майже 5,5 тис. заявок на 544 млн грн

У Київській області в рамках першого етапу програми "єВідновлення" вже ухвалено майже 5,5 тис. позитивних рішень на суму понад 544 млн грн; у роботі комісій ще понад 1,7 тис. заявок. Про це заявив начальник Київської обласної військової адміністрації Руслан Кравченко, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Перші заявки почали приймати навесні цього року. Одержані кошти власники пошкодженого житла можуть витратити на ремонт своїх осель.

"Крім того, діє компенсація за знищене житло у вигляді безготівкових сертифікатів. Суму компенсації визначає комісія органу місцевого самоврядування після отримання відповідної заявки. Житловий сертифікат відображається в "Дії". Його можна буде витратити на купівлю квартири або будинку. Щодо Київської області вже ухвалено 191 позитивне рішення. Загальна сума - понад 646 млн грн", - розповів Кравченко на брифінгу.

Він також нагадав, що цього тижня спецкомісія знову перевіряла, як триває відновлення об'єктів на Київщині. Йдеться про об'єкти, які відновлюють коштом Фонду ліквідації наслідків збройної агресії. Зокрема, перевірили відновлення чотирьох багатоквартирних будинків у селах Дмитрівка та Бузова в Бучанському районі.

"Наразі комісія вже перевірила 21 об'єкт. Це багатоквартирні будинки, школи, дитячі садки. Загалом перевіримо 56 об'єктів, які відновлюємо за кошти Фонду ліквідації наслідків збройної агресії. Замовником робіт є КОВА", - зазначив начальник ОВА.

Кравченко також нагадав, що на офіційному сайті є розділ Віджет публічних закупівель, де міститься інформація про закупівлі, які здійснюють структурні підрозділи адміністрації. Усі дані підтягуються з "Прозорро".

Крім того, наступного тижня структурні підрозділи ОВА планують запустити в роботу низку процедур закупівель. Зокрема, департамент екології - дві процедури обслуговування автоматизованих пунктів спостереження за забрудненням атмосфери та мобільної лабораторії проведення моніторингу довкілля Київщини. Ще три закупівлі запускає в роботу департамент цивільного захисту. Зокрема, щодо електричної апаратури, дизельного пального та іншого обладнання. Уся інформація буде розміщена на сайті КОВА.

Нагадаємо, понад 20 тисяч українських родин уже отримали кошти на ремонт пошкодженого окупантами житла. 

Як повідомлялося, у Краматорську за програмою "єВідновлення" погодили 158 заяв на майже 12 млн гривень. 

Статті

Світ
11.05.2024
10:03

"Майбутнє українського Донбасу видається все більш похмурим". Західні медіа про Україну

...Китайці, ймовірно, вирішили, що погрози Байдена були блефом. У березні 2023 року Сі відвідав Кремль, зухвало демонструючи солідарність з Путіним. Це виявилося переломним моментом у війні Москви, фактично перетворивши конфлікт на опосередковану...
Країна
09.05.2024
14:20

Тінь Медведчука: запорізька руда та вугілля Донбасу

В.Медведчук займається звичними для себе речами. Як і раніше в Україні, це "розпил" державних грошей (тепер із федерального бюджету) та рейдерство. Кумівство з путіним дозволяє робити це безкарно.
Світ
08.05.2024
09:59

Зобразити те, що важко уявити. Подорож колишніми нацистськими таборами смерті у Польщі

"Хоча близько половини єврейських жертв справді загинули в таборах, інша половина так і не потрапила до таборів смерті, — розповідає він. — Вони померли від голоду і хвороб у гето або були вбиті в містах і селах, де вони жили".
Всі статті