У Мелітополі окупанти хочуть відбирати квартири у мешканців без російського паспорта – мер

Російські окупанти мають намір забирати квартири у мешканців Мелітополя, які не оформили російський паспорт. Про це 27 січня в ефірі національного телемарафону повідомив міський голова Іван Федоров.

"Окупанти запроваджують примусову паспортизацію. Цього тижня вони оголосили всім, що всі мають оформити рашистські паспорти до 1 червня. Хто цього не зробить - не матиме права на квартиру, машину, медичне та соціальне обслуговування", - розповів мер.

Також Федоров зазначив, що вже є випадки, коли росіяни приїжджали до конкретних сіл, їм потрібні були квартири для розселення, тому вони займали не лише порожні квартири, а й виселяли місцевих.

При цьому, за його словами, зараз у місті залишилося менше місцевих жителів, аніж з'явилося загарбників. За підрахунками Федорова, у місті лишилося не більше 60 тисяч людей.

Також міський голова Мелітополя зазначив, що далеко не всі окупанти одягнені у військову форму. Багато хто з них носить громадянське, щоб провокувати місцевих, підслуховувати їх розмови, поширювати дезінформацію та дестабілізувати ситуацію.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у Мелітополі окупанти заборонили цивільним перетинати блок-пости без спеціальних перепусток.

Статті

Країна
09.05.2024
14:20

Тінь Медведчука: запорізька руда та вугілля Донбасу

В.Медведчук займається звичними для себе речами. Як і раніше в Україні, це "розпил" державних грошей (тепер із федерального бюджету) та рейдерство. Кумівство з путіним дозволяє робити це безкарно.
Світ
08.05.2024
09:59

Зобразити те, що важко уявити. Подорож колишніми нацистськими таборами смерті у Польщі

"Хоча близько половини єврейських жертв справді загинули в таборах, інша половина так і не потрапила до таборів смерті, — розповідає він. — Вони померли від голоду і хвороб у гето або були вбиті в містах і селах, де вони жили".
Світ
07.05.2024
09:09

«Війну на виснаження Росії не виграти». Російські ЗМІ про Україну

"Британці справді пишаються, що задають певні тренди в українській кризі, скеровують Україну на антиросійський шлях, утримуючи її на ньому, і залишаються лідерами у фінансуванні Києва разом зі США та ФРН.
Всі статті