У Лимані на Донеччині колаборантка отримала реальний тюремний термін

У звільненому Лимані на Донеччині за матеріалами СБУ реальний тюремний термін отримала колаборантка, яка співпрацювала з ворогом. Про це повідомило 3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях в м. Сєвєродонецьк на своїй сторінці у Facebook 27 березня.

"Під час фільтраційних та стабілізаційних заходів у деокупованих районах Донецької області СБУ викрила колаборантку, яка добровільно співпрацювала із загарбниками, – сказано в повідомленні. – На підставі беззаперечних доказів, які забрала спецслужба, суд визнав її винною та призначив покарання у вигляді 5 років за ґратами".

Зазначається, що в серпні 2022 жінка погодилася обійняти посаду керівника «Управления труда и социальной защиты населения администрации города Красный Лиман "ДНР". Для цього вона пройшла відповідні співбесіди та навчання у кураторів в окупованому Єнакієвому на Донеччині.

Уточнюється, що до окупації росіянами міста колаборантка працювала головним спеціалістом управління соціального захисту населення Лиманської міської ради Донецької області.

При роботі на ворога її завданням була реєстрація псевдопідприємств у фейкових "фонді соцзахисту", "республіканському банку" та в "казначейській службі".

Також до її функціональних обов’язків входили:

- організація діяльності управління за законами окупантів;

- підбір кадрів;

- прийняття заяв, копій паспортів, ідентифікаційних податкових номерів та інших документів мешканців Лиману;

- співпраця з окупаційною адміністрацією міста.

Крім того, вона мала бази даних переселенців, учасників АТО\ООС, які мали право користуватись пільгами.

"Суд визнав колаборантку винною у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 111-1 Кримінального кодексу України. Їй призначено покарання у вигляді позбавлення волі строком на 5 років та позбавлення права обіймати посади в органах державної влади та місцевого самоврядування строком на 10 років", – сказано в повідомленні.

Раніше повідомлялось, що коригувальниця ракетних ударів РФ по лікарнях Миколаєва отримала 11 років за ґратами.

Статті

Країна
18.04.2024
18:19

Медична реформа по-запорізьки. Чи отримають пацієнти  належне медичне забезпечення  та  якісне лікування

Факт економії бюджетних коштів, про який говорять місцеві чиновники, навряд чи додає оптимізму запоріжцям, які стають пацієнтами  оптимізованих лікарень. Будь-який пересічний містянин підтвердить, що досі  не помітив, щоб така реорганізація якось...
Країна
18.04.2024
09:14

Закон про посилення мобілізації: основні положення

"Це було дуже несподівано. Поки що ми на всіх ефірах і в соцмережах розповідали, що це закон про справедливість, про демобілізацію, головну норму просто вирішили прибрати. Кажуть, що це був чіткий ультиматум від Генерального штабу. У приватних...
Країна
17.04.2024
10:00

Формування збройних сил та мобілізація в Україні. Як це було в минулому

Битва ж за Україну була виграна значною мірою завдяки перемозі більшовиків на ідеологічному та інформаційному фронтах. Саме це, вкупі з мобілізаційними можливостями Червоної Армії, неперевершеною жорстокістю до противника, здатність йти до перемоги...
Всі статті