У Львові затримано інформаторку, яка під виглядом переселенки збирала дані про ЗСУ

СБУ затримала у Львові ворожу інформаторку, яка під виглядом переселенки збирала дані про ЗСУ. Про це повідомляється в Телеграм-каналі відомства 27 березня.

"Зловмисницею виявилась мешканка Миколаївщини, яка є рідною сестрою ще одного зрадника Батьківщини, нещодавно затриманого СБУ, – сказано в повідомленні. – Вона була дистанційно залучена до співпраці у жовтні минулого року. Контррозвідники Служби безпеки задокументували, що фігурантка збирала розвіддані про місця базування та переміщення Сил оборони у Львові".

Зазначається, що для маскування розвідувальної діяльності жінка видавала себе за переселенку з прифронтових районів півдня України. Інформаторка часто відвідувала територію поблизу місць дислокації військових формувань та робила позначки на електронних картах. Згодом намагалась передати зібрані дані до РФ через месенджер.

"Втім, контррозвідники СБУ спрацювали на випередження – своєчасно викрили зловмисницю, задокументували злочинні дії і затримали її на спробі передачі розвідінформації агресору", – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що під час обшуку у затриманої вилучено комп’ютерну техніку та сім мобільних телефонів, на одному з яких були докази вчинення злочинної діяльності. Слідчі Служби безпеки повідомили їй про підозру. Суд обрав запобіжний захід у виді тримання під вартою.

Раніше повідомлялось, що СБУ викрила ворожих коригувальників вогню у Донецькій та Харківській областях.

Статті

Країна
18.04.2024
18:19

Медична реформа по-запорізьки. Чи отримають пацієнти  належне медичне забезпечення  та  якісне лікування

Факт економії бюджетних коштів, про який говорять місцеві чиновники, навряд чи додає оптимізму запоріжцям, які стають пацієнтами  оптимізованих лікарень. Будь-який пересічний містянин підтвердить, що досі  не помітив, щоб така реорганізація якось...
Країна
18.04.2024
09:14

Закон про посилення мобілізації: основні положення

"Це було дуже несподівано. Поки що ми на всіх ефірах і в соцмережах розповідали, що це закон про справедливість, про демобілізацію, головну норму просто вирішили прибрати. Кажуть, що це був чіткий ультиматум від Генерального штабу. У приватних...
Країна
17.04.2024
10:00

Формування збройних сил та мобілізація в Україні. Як це було в минулому

Битва ж за Україну була виграна значною мірою завдяки перемозі більшовиків на ідеологічному та інформаційному фронтах. Саме це, вкупі з мобілізаційними можливостями Червоної Армії, неперевершеною жорстокістю до противника, здатність йти до перемоги...
Всі статті