У легіоні "Свобода Росії" розповіли про втрати путінської армії в Курській і Бєлгородській областях: понад 600 ліквідованих

За кілька днів бойових дій у Курській і Бєлгородській областях ліквідовано понад 600 російських окупантів і знищено понад 100 одиниць техніки. Про це повідомив легіон "Свобода Росії" в Телеграм 18 березня.

"За кілька днів проведення обмеженої військової операції на території Бєлгородської та Курської областей проти путінських військ, наш супротивник зазнав величезних втрат у живій силі та техніці. Кремлівські солдати деморалізовані масовою загибеллю своїх товаришів по службі, які стали безглуздими жертвами хворих на путінські амбіції", - сказано в повідомленні.

Зазначається, що станом на ранок 18 березня, втрати путінської армії в Бєлгородській і Курській областях такі.

Особовий склад: безповоротні втрати - 613 військовослужбовців, санітарні втрати - 829 військовослужбовців, взято в полон 27 військовослужбовців.

Знищена техніка: 7 танків (у т.ч. три Т-72, один Т-72БЗ), 20 БМП (у т.ч. БМП-2, БМП-3), 6 гаубиць Д-30, 4 БТР, 4 міномети, 2 МТ-12 "Рапіра",  2 2С19 "Мста-С", 2 БПЛА ZALA, 1 БМ 21 "Град", 1 СПГ, 1 комплекс "Муром", 1 станція РЕБ, 1 ретранслятор, 2 одиниці броньованих автомобілів техніки, 2 одиниці інженерної техніки (екскаватори), 57 одиниць різної автомобільної техніки (важкої та легкої).

Виведена з ладу техніка: 1 танк Т-80ПВМ, 1 танк Т-72, 1 БМП, 1 БМ 21 "Град", 2 МТ-ЛБ, 1 Мста-Б, 1 ТОС-2, 1 БМ 21 "Град", 1 2С1 "Гвоздика", 1 станція РЕБ, 1 броньований автомобіль, 20 одиниць різної автомобільної техніки (важкої та легкої).

Також знищено або пошкоджено місця зосередження особового складу, склади боєкомплекту, бліндажі, вежі з антенними комплексами, фортифікаційні споруди, камери відеоспостереження, станцію стільникового зв'язку, міст у населеному пункті Горьківський тощо. 

"Але найбільшої шкоди зазнав імідж путіна як постаті, яка нібито може зберігати під контролем ситуацію в країні, - підкреслюється в повідомленні. - Путін привів війну в Росію. Російські міста палають, путінська військова машина перетворена на попіл, кремлівська артилерія стирає з лиця землі одне російське село за іншим. А найголовніше те, що путін пожирає життя людей - солдатів і цивільних - виключно в ім'я збереження своєї персональної влади. Не менш важливо, що в результаті "виборів" фактично знищено імідж російського диктатора для КНР і країн "глобального Півдня". Про реакцію цивілізованого світового співтовариства і говорити не доводиться: лідери провідних світових країн ще до початку голосування розцінювали ці вибори як фарс". 

Раніше повідомлялося, що підрозділи російських визвольних сил разом із добровольцями Чеченської республіки Ічкерія звільнили Горьківський у росії.

Раніше також "Свобода Росії", РДК і Сибірський батальйон заявили про свою готовність до діалогу з путіним.

Статті

Країна
16.05.2024
14:18

Від ідей до конкретних проектів: війні не вдалося зупинити бізнес Дніпропетровщини

Прифронтова Дніпропетровська область увійшла в трійку лідерів серед регіонів за кількістю нових бізнесів. Упродовж першого кварталу 2024 року в області відкрито майже 7 тисяч ФОПів. Водночас, за чотири місяці регіон має економічні втрати: тут...
Країна
16.05.2024
10:35

Коломойський: розмова продовжується

Реанімувавши старі звинувачення щодо співвласника групи "Приват" І.Коломойського, влада виклала свій останній та вирішальний козир у діалозі з опальним олігархом. Але чи призведе це до бажаного результату – велике питання.
Країна
15.05.2024
23:21

“Зручна модель” маріупольського виконкому

У квітні Держаудитслужба повідомила про результати ревізії комунального підприємства: виявлені порушення на понад 48 млн гривень. Аудитори не знайшли двох підрядників комунального підприємства
Всі статті