У легіоні "Свобода Росії" розповіли про втрати путінської армії в Курській і Бєлгородській областях: понад 600 ліквідованих

За кілька днів бойових дій у Курській і Бєлгородській областях ліквідовано понад 600 російських окупантів і знищено понад 100 одиниць техніки. Про це повідомив легіон "Свобода Росії" в Телеграм 18 березня.

"За кілька днів проведення обмеженої військової операції на території Бєлгородської та Курської областей проти путінських військ, наш супротивник зазнав величезних втрат у живій силі та техніці. Кремлівські солдати деморалізовані масовою загибеллю своїх товаришів по службі, які стали безглуздими жертвами хворих на путінські амбіції", - сказано в повідомленні.

Зазначається, що станом на ранок 18 березня, втрати путінської армії в Бєлгородській і Курській областях такі.

Особовий склад: безповоротні втрати - 613 військовослужбовців, санітарні втрати - 829 військовослужбовців, взято в полон 27 військовослужбовців.

Знищена техніка: 7 танків (у т.ч. три Т-72, один Т-72БЗ), 20 БМП (у т.ч. БМП-2, БМП-3), 6 гаубиць Д-30, 4 БТР, 4 міномети, 2 МТ-12 "Рапіра",  2 2С19 "Мста-С", 2 БПЛА ZALA, 1 БМ 21 "Град", 1 СПГ, 1 комплекс "Муром", 1 станція РЕБ, 1 ретранслятор, 2 одиниці броньованих автомобілів техніки, 2 одиниці інженерної техніки (екскаватори), 57 одиниць різної автомобільної техніки (важкої та легкої).

Виведена з ладу техніка: 1 танк Т-80ПВМ, 1 танк Т-72, 1 БМП, 1 БМ 21 "Град", 2 МТ-ЛБ, 1 Мста-Б, 1 ТОС-2, 1 БМ 21 "Град", 1 2С1 "Гвоздика", 1 станція РЕБ, 1 броньований автомобіль, 20 одиниць різної автомобільної техніки (важкої та легкої).

Також знищено або пошкоджено місця зосередження особового складу, склади боєкомплекту, бліндажі, вежі з антенними комплексами, фортифікаційні споруди, камери відеоспостереження, станцію стільникового зв'язку, міст у населеному пункті Горьківський тощо. 

"Але найбільшої шкоди зазнав імідж путіна як постаті, яка нібито може зберігати під контролем ситуацію в країні, - підкреслюється в повідомленні. - Путін привів війну в Росію. Російські міста палають, путінська військова машина перетворена на попіл, кремлівська артилерія стирає з лиця землі одне російське село за іншим. А найголовніше те, що путін пожирає життя людей - солдатів і цивільних - виключно в ім'я збереження своєї персональної влади. Не менш важливо, що в результаті "виборів" фактично знищено імідж російського диктатора для КНР і країн "глобального Півдня". Про реакцію цивілізованого світового співтовариства і говорити не доводиться: лідери провідних світових країн ще до початку голосування розцінювали ці вибори як фарс". 

Раніше повідомлялося, що підрозділи російських визвольних сил разом із добровольцями Чеченської республіки Ічкерія звільнили Горьківський у росії.

Раніше також "Свобода Росії", РДК і Сибірський батальйон заявили про свою готовність до діалогу з путіним.

Статті

Луганськ
27.07.2024
11:24

«Не згадувати та не порівнювати». Луганський щоденник

За відрізок життя у 10 років наша вулиця вимерла. Йшли епічно: недбалість до власного здоров'я, смерть на «звільненій» території за нез'ясованих обставин, війна.
Світ
26.07.2024
14:06

Дія санкцій і іронія війни. Західні медіа про Україну

Російські оборонні заводи вже працюють на своїй максимальній потужності, безробіття критично скоротилося – тобто, у цієї економіки закінчуються резерви. Як результат, зарплати падають, рубль слабшає, вартість імпорту зростає, як зростає і інфляція.
Світ
25.07.2024
10:52

Білорусь та санкції: на короткому повідку

Лукашенко у лютому 2022 р. зробив свою країну співучасником воєнних злочинів та фігурантом міжнародних санкцій. Але, на відміну від росії, економіка Білорусі під їхньою дією не тільки не ламається, але навіть демонструє завидне зростання.
Всі статті