У Києві з’явився мурал на честь бійця Азова "Оджоса"

У столиці створили новий мурал, присвячений бійцю полку «Азов» Андрію Огороднику з позивним «Оджос».Про це повідомив у Фейсбуці один із авторів муралу художник Віталій Гідеван.

"З перших днів повномасштабного вторгнення він боронив рідний Київ, а потім полетів до заблокованого Маріуполя на допомогу бійцям «Азову».  24 лютого 2022 року він добровольцем долучився до підрозділу ТрО «Азов-Київ».На Київщині Оджос із побратимами тримав позиції в районі сіл Мощун, Горенка і Пуща-Водиця. 25 березня Оджос разом з іншими добровольцями відправився на підсилення у місто Маріуполь, де приєднався до бійців «Азову».15 квітня Оджос разом із бійцями свого підрозділу здійснив прорив на «Азовсталь», де і загинув від уламкового поранення 26 квітня 2022 року.  Того дня по його позиції був приліт із 82-мм міномета. Кілька годин воїна намагались врятувати Азовські медики, але марно. Андрію було лише 23 роки", - зазначив Гідеван.

За його словами, «це лише частина його історії, але він залишиться назавжди в нашій пам'яті».

Художник також розповів, що мурал був створений за ініціативи мами бійця Світлани Лисенко та за допомогою небайдужих людей.

Статті

Донецьк Країна
14.05.2024
22:04

Неприродна смерть і штучне життя органів влади окупованих громад

“Припинення Донецької обласної ради у зв’язку з утворенням обласної військової адміністрації чинним законодавством не передбачено”.
Світ
14.05.2024
08:55

«Прямого штурму Харкова, судячи з усього, не передбачено». Російські ЗМІ про Україну

По-перше, гроші крадуться, це не секрет. По-друге, зведенням споруд займаються або інженерні війська, яких уже практично не залишилося, або приватні організації. Останні часто пов'язані з міськими адміністраціями прифронтових регіонів, і там знову є...
Світ
13.05.2024
12:08

Відставки Шойгу та Патрушева: що це означає для росії та України

Тобто зараз ми бачимо ослаблення блоку силовиків взагалі, а не тільки МО Росії. Війна зробила їх надто впливовими, а отже, небезпечними. Сюди ж вписується і відставка Патрушева з посади секретаря Радбезу – це вже удар по спецслужбістському блоку,...
Всі статті