У Києві відбулася перша зустріч учасників нової міжнародної коаліції щодо повернення дітей

У Києві 8 грудня відбулася перша зустріч учасників нової міжнародної коаліції щодо повернення дітей, які були депортовані в росію з тимчасово окупованої території. Про це заявив президент Володимир Зеленський 8 грудня у вечірньому зверненні.

"І ми продовжуємо нашу активну зовнішньополітичну роботу, щоб наблизити позитив для України і щодо оборони, і щодо макрофіну, і щодо політичної та мотиваційної сили. Кожен, хто захищає свободу, потребує відчуття, що він чи вона не наодинці. Вільний світ має бути об’єднаним. І, щоб бути справді успішною, Україна має бути донором єднання. Кожен наш зовнішньополітичний крок спрямований саме на це. Зокрема, сьогодні в Києві відбулася перша зустріч учасників нашої нової міжнародної коаліції щодо повернення дітей, які були депортовані в Росію з тимчасово окупованої території. Ми об’єднуємо заради звільнення дітей і держави, і міжнародні організації, і громадських лідерів із різних країн світу, і юридичних фахівців", - зазначив президент.

Він подякував всім, хто приєднався до цієї роботи, хто забезпечує конкретні правові результати, зокрема й ордери Міжнародного кримінального суду щодо російських посадовців, і усім, чиє посередництво та вплив допомагають повертати дітей додому, в Україну.

Як повідомлялося, 6 грудня в Україну в День Святого Миколая повернулися ще вісім дітей, незаконно депортованих до росії. 

Статті

Луганськ
27.07.2024
11:24

«Не згадувати та не порівнювати». Луганський щоденник

За відрізок життя у 10 років наша вулиця вимерла. Йшли епічно: недбалість до власного здоров'я, смерть на «звільненій» території за нез'ясованих обставин, війна.
Світ
26.07.2024
14:06

Дія санкцій і іронія війни. Західні медіа про Україну

Російські оборонні заводи вже працюють на своїй максимальній потужності, безробіття критично скоротилося – тобто, у цієї економіки закінчуються резерви. Як результат, зарплати падають, рубль слабшає, вартість імпорту зростає, як зростає і інфляція.
Світ
25.07.2024
10:52

Білорусь та санкції: на короткому повідку

Лукашенко у лютому 2022 р. зробив свою країну співучасником воєнних злочинів та фігурантом міжнародних санкцій. Але, на відміну від росії, економіка Білорусі під їхньою дією не тільки не ламається, але навіть демонструє завидне зростання.
Всі статті