У Києві волонтерку, яка поверталась після зустрічі з чоловіком на передовій, затримала поліція і погрожувала вручити повістку

Волонтерку Алю Ширшину, яка поверталася з фронту від свого чоловіка, у Києві затримала поліція 10 хвилин після опівночі. Жінка намагалась викликати таксі, але поліцейські вирішили відвезти її до відділку. Про це повідомив український продюсер  і співзасновник благодійної організації "Голоси дітей" Азад Сафаров. Власне в цій організації і працює волонтеркою Аля Ширшина, - пише Еспресо

Чоловік затриманої київською поліцією є головним героєм світлини з книжкою Тімоті Снайдера в окопі. Свого часу це фото облетіло весь світ і стало вірусним. 

"Аля має двох дітей і працює в "Голоси дітей". Аля щодня допомагає десяткам родин військовослужбовців і ВПО. Чоловік пішов на фронт з 1 дня повномасштабної війни Росії проти України і нині перебуває на найгарячішому напрямку", – написав Сафаров.

Жінка бодай раз на місяць намагається з’їздити до чоловіка, щоб побачити його кілька годин.

"Вчора Аля знову поверталась з Донеччини від чоловіка. Через заметіль автобус затримався на годину. О 00:10 Аля викликала таксі в Києві, щоб добратись додому. На Подолі її зупинили поліцейські й забрали до відділку давати пояснення. Слідчий зверхньо спілкувався з Алею, питав чи її чоловік в тилу служить, і казав, що випише повістку їй самій, бо за його словами "жінки теж мають воювати", – йдеться у повідомленні.

Волонтерку сфотографували біля лінійки, як справжню злочинницю і перефотографували на особистий телефон її документи.

"Подільське РУ ГУНП в м. Києві у вас все добре? Ви щось чули про людське ставлення і про розуміння об'єктивних обставин?", – написав продюсер.

Статті

Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Всі статті