У Києві презентували книгу «Очі Маріуполя»

У столичній книгарні «Наш формат» днями пройшла презентація книги «Очі Маріуполя. Українські супергерої. Азовсталь». Про це повідомляє Асоціація родин захисників "Азовсталі" у Телеграм.

За словами авторки книги Анастасії Дмитрук, ця книга не про жаль. 

"Вона про найкращих з кращих, про наймужніших, про тих, хто взяв на себе відповідальність захищати поки інші злякались і тікали. Вони дали бій супротивнику попри те, що перебували у меншості без будь-якого постачання. Весь Маріупольський гарнізон – це наші сучасні супергерої. Їхні прізвища та обличчя українці мають знати, бо саме вони, стримуючи російську армію, врятували від окупації багато міст. Якщо ми сьогодні не виховаємо покоління, яке буде пишатися нашими новими українськими героями, то ця війна тоді не має сенсу", - зазначила вона.

На презентації Валерія Суботіна розповіла присутнім, що тіло її коханого і досі не повернули. Тому «Нава» і батьки її чоловіка Андрія продовжують чекати: «Багатьох достойних азовців немає в книзі, як і мого найкращого товариша. Він зараз в полоні, попри те, що його немає на сторінках, друг є в наших серцях. Ми всі повинні продовжувати говорити про Маріупольський гарнізон».

На презентацію до Києва з Черкас приїхала Анна Дерев’янко - іІсторія її сина є у книзі. Старший солдат з позивним «Адамс» загинув 3 квітня 2022-го у Маріуполі. «Я померла у квітні минулого року у Маріуполі. Точніше там померла моя душа, але фізично я жива. І тому намагаюся не закриватися у собі, відвідую різні заходи в пам’ять про героїв Маріупольського гарнізону. Всім розповідаю про свого сина, при цьому посміхаюся, хоча мені дуже боляче. Виростивши сталевого сина, я не маю права бути не сталевою мамою».

Щоб історія про ваших рідних-оборонців Маріуполя потрапила до наступного видання книги, заповніть анкету. 

Статті

Донбас
29.04.2024
16:44

"Безхазяйне майно": як окупанти відбиратимуть житло українців у "ДНР" та "ЛНР"

Простими словами, забрати можуть у тих, хто має нерухомість на окупованій території і є всі ознаки, що підтверджують відсутність експлуатації нерухомого майна.
Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Всі статті