У Києві на головному вокзалі відкрився Iron Land: найбільша дитяча точка

У Києві на головному вокзалі відкрився Iron Land: найбільша (понад 700 кв м) дитяча точка "Спільно" від UNICEF Ukraine. Про це повідомляє Укразалізниця.⠀

Київська дитяча точка “Спільно” під назвою Iron Land має унікальні тематичні секції:

- спортивно-ігрову зону від руху здорової молоді JuniorS;

- футбольний корнер від ФК “Локомотив”;

- музей науки з залізничними експонатами від Малої академії наук України.

У заході взяли участь перша леді України Олена Зеленська, віце-премʼєр-міністр з відновлення Олександр Кубраков, міністр освіти і науки України Оксен Лісовий, представник ЮНІСЕФ в Україні Мурат Шахін та голова правління Укрзалізниці Євген Лященко.

У партнерстві залізниці з Дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ) подібні дитячі простори відкрито також у Харкові та Львові.

"Після евакуації понад 1 мільйона дітей до безпечних місць та в очікуванні їх найскорішого повернення, ми поставили перед собою амбітну мету — стати найбільш дружньою до дітей залізницею в Європі, — зазначив Євген Лященко, голова правління Укрзалізниці. — Потреби маленьких пасажирів чи матерів з немовлятами враховують фактично все необхідне для наших пасажирів з точки зору безпеки та комфорту. Саме тому ми створили команду, покликанням якої є розробити і запровадити універсальні рішення для створення безбар’єрних та дружніх до родин вокзалів".

Вже традиційно вокзальна точка "Спільно" пристосована для зручного перебування батьків із дітьми, має зони для підзарядки смартфонів, приватні кабінки для грудного вигодовування та сповивання. А ще є бібліотека та ігротека на різний вік.⠀

Безкоштовна дитяча точка “Спільно” на Центральному вокзалі буде відкритою з 06:00 до 23:00, на зоні працюватимуть професійні аніматори та психологи ЮНІСЕФ.

Статті

Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Донецьк
25.04.2024
10:45

Діяти та жити цікаво: Як молодь з Мирнограда розвиває громаду біля лінії фронту

Наразі у Донецькій області масові заходи заборонені, але люди потребують якоїсь розради. Творчі проекти об’єднали талановиту молодь та створили терапевтичний ефект для мешканців громади, заповнили культурну порожнечу.
Всі статті