У Кончі-Заспі зафіксували спалах африканської чуми свиней

У Голосіївському районі Києва на території КП "Лісопаркове господарство "Конча-Заспа" зафіксували спалах африканської чуми свиней і ввели карантин. Про це повідомляє Київська міська державна адміністрація 28 вересня.

Зазначається, що Державна надзвичайна протиепізоотична комісія при КМДА встановила карантин у частині Голосіївського району столиці

"Епізоотичним вогнищем африканської чумки свиней визначили місце виявлення трупу хворої свині на території лісопаркового господарства "Конча-Заспа". Першою зоною визначена зона захисту, яка безпосередньо межує з епізоотичним вогнищем (в радіусі 3 кілометрів). Другою зоною визначена зона спостереження – територія, радіусом до 10 кілометрів від зовнішніх меж зони захисту", - йдеться у повідомленні.

У зоні захисту заборонено:

торгівлю  на ринках свинями, крім отриманих на забійних та переробних підприємствах, які мають експлуатаційний дозвіл, за наявності супровідних ветеринарних документів;

проведення виставок, ярмарків, базарів та інших заходів, пов’язаних із пересуванням та скупченням тварин (крім транспортування свиней на відведені забійні пункти і м’ясокомбінати);

Крім того, у приватному секторі, який увійшов до карантинних зон, можуть проводитись подвірні обходи.

Як повідомлялося, через підрив ГЕС загинули всі тварини у зоопарку в Новій Каховці. 

Статті

Луганськ
27.07.2024
11:24

«Не згадувати та не порівнювати». Луганський щоденник

За відрізок життя у 10 років наша вулиця вимерла. Йшли епічно: недбалість до власного здоров'я, смерть на «звільненій» території за нез'ясованих обставин, війна.
Світ
26.07.2024
14:06

Дія санкцій і іронія війни. Західні медіа про Україну

Російські оборонні заводи вже працюють на своїй максимальній потужності, безробіття критично скоротилося – тобто, у цієї економіки закінчуються резерви. Як результат, зарплати падають, рубль слабшає, вартість імпорту зростає, як зростає і інфляція.
Світ
25.07.2024
10:52

Білорусь та санкції: на короткому повідку

Лукашенко у лютому 2022 р. зробив свою країну співучасником воєнних злочинів та фігурантом міжнародних санкцій. Але, на відміну від росії, економіка Білорусі під їхньою дією не тільки не ламається, але навіть демонструє завидне зростання.
Всі статті