У Івано-Франківському обласному ТЦК фіктивно зарахували футболістів на військову службу

Державне бюро розслідувань (ДБР) повідомило про підозру командиру роти охорони Івано-Франківського обласного територіального центру комплектування та соцпідтримки у справі фіктивного зарахування на військову службу футболістів прикарпатського професійного клубу. Про це ДБР повідомило у Телеграм 16 жовтня. 

Як повідомляєтьсяь, в серпні цього року ДБР спільно з департаментом спеціальних розслідувань Національної поліції викрило в Івано-Франківську схему фіктивного зарахування на військову службу до підрозділів охорони ТЦК і СП родичів керівництва міста та футболістів місцевого професійного клубу.

"Як встановило слідство, командир зарахував на військову службу в роту охорони сімох осіб, які є гравцями та тренерами місцевої професійної футбольної команди. Усі вони служили лише на папері й не виконували жодних військових обов’язків", - ідеться в повідомленні.

За інформацією бюро, футболісти "відслужили" загалом 1100 днів, отримавши від держави грошове і матеріальне забезпечення.

"Фіктивні військовослужбовці коштували бюджету майже 1,5 млн грн - це сума безпідставно виплачених їм коштів", - уточнюється в повідомленні.

Як повідомлялося, військові, які били чоловіків у тернопільському військкоматі, отримали підозри. 

Статті

Луганськ
27.07.2024
11:24

«Не згадувати та не порівнювати». Луганський щоденник

За відрізок життя у 10 років наша вулиця вимерла. Йшли епічно: недбалість до власного здоров'я, смерть на «звільненій» території за нез'ясованих обставин, війна.
Світ
26.07.2024
14:06

Дія санкцій і іронія війни. Західні медіа про Україну

Російські оборонні заводи вже працюють на своїй максимальній потужності, безробіття критично скоротилося – тобто, у цієї економіки закінчуються резерви. Як результат, зарплати падають, рубль слабшає, вартість імпорту зростає, як зростає і інфляція.
Світ
25.07.2024
10:52

Білорусь та санкції: на короткому повідку

Лукашенко у лютому 2022 р. зробив свою країну співучасником воєнних злочинів та фігурантом міжнародних санкцій. Але, на відміну від росії, економіка Білорусі під їхньою дією не тільки не ламається, але навіть демонструє завидне зростання.
Всі статті