У ISW вважають, що F-16 прибудуть до України "до кінця року"

Американський інститут вивчення війни (ISW) написав, що Сили оборони можуть отримати перші винищувачі F-16 до кінця 2023 року. У свіжому зведенні ISW аналітики припустили, що Україна, швидше за все, отримає першу партію F-16 до Нового року.

Інститут згадав заяву прем'єр-міністра Нідерландів Марка Рютте, що його уряд підготує перші 18 винищувачів для доставлення в Україну.

"Хоча Рютте не підтвердив терміни постачання F-16, у нещодавньому стратегічному документі Міністерства оборони Естонії йдеться, що Нідерланди, Данія, Норвегія та Бельгія вже взяли на себе зобов'язання передати F-16 Україні до кінця року", – заявили оглядачі.

У свою чергу у коментарі LIGA.net спікер Повітряних сил Юрій Ігнат спростував цю інформацію, назвавши її "спекулятивною".

Нагадаємо, раніше президент Зеленський заявив, що надання Україні F-16 залежить від швидкості навчання пілотів. 

Статті

Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Всі статті