У Херсоні відкрили пам’ятний знак на місці загибелі бійців 124-ї окремої бригади ТРО

У Херсоні відкрили пам’ятний знак на місці загибелі бійців 1-ї роти 194-го окремого батальйону 124-ї окремої бригади ТРО. Про це у Телеграм 1 березня повідомив начальник МВА Роман Мрочко.

"Херсонський ліцей Херсонської обласної ради з 1 березня 2022 року не тільки навчальний заклад, а і місце розстрілу бійців 1-ї роти 194-го окремого батальйону 124-ї окремої бригади ТРО російськими військами, які окупували місто. Сьогодні тут відкрили пам’ятний знак, створення якого ініціювала Корабельна районна у місті Херсоні рада. Дякуємо голові Наталі Чорненькій та її команді за таке гідне вшанування пам’яті захисників міста", - йдеться у повідомленні.

"Першими поклали квіти до знаку рідні загиблих. На постаменті 5 імен: Олександр Савельєв, Сергій Данчук, Віталій Грозинський, Микола Сливкін, Іван Данченко. Місця, де були знайдені їх тіла, позначили рушниками. Маючи на всіх 50 патронів та дехто вперше тримаючи в руках автомат, ці воїни знали, що прийняли останній у своєму житті бій, але не зреклися своєї країни. Герої не вмирають! Їх імена у нашій пам’яті навіки!", - підкреслив Мрочко.

Статті

Луганськ
27.07.2024
11:24

«Не згадувати та не порівнювати». Луганський щоденник

За відрізок життя у 10 років наша вулиця вимерла. Йшли епічно: недбалість до власного здоров'я, смерть на «звільненій» території за нез'ясованих обставин, війна.
Світ
26.07.2024
14:06

Дія санкцій і іронія війни. Західні медіа про Україну

Російські оборонні заводи вже працюють на своїй максимальній потужності, безробіття критично скоротилося – тобто, у цієї економіки закінчуються резерви. Як результат, зарплати падають, рубль слабшає, вартість імпорту зростає, як зростає і інфляція.
Світ
25.07.2024
10:52

Білорусь та санкції: на короткому повідку

Лукашенко у лютому 2022 р. зробив свою країну співучасником воєнних злочинів та фігурантом міжнародних санкцій. Але, на відміну від росії, економіка Білорусі під їхньою дією не тільки не ламається, але навіть демонструє завидне зростання.
Всі статті