У Харкові затримали 58-річного місцевого мешканця, який наводив ракети на місто і коригував повітряні удари РФ по критичній інфраструктурі

У Харкові викрили і затримали 58-річного місцевого мешканця, який добровільно співпрацював із окупантами, наводив ракети на місто і коригував повітряні удари РФ по критичній інфраструктурі. Про це повідомила Служба безпеки України.

"Серед основних цілей ворога були стратегічно важливі підприємства, у тому числі оборонно-промислового комплексу України. Для більшої ефективності ракетно-дронових атак на місцеві об’єкти окупанти розраховували отримати від свого поплічника геолокації української ППО", – йдеться у повідомленні спецслужби.

Таким чином загарбники сподівались "обійти" системи протиповітряної оборони ЗСУ або здійснити по них прицільний удар.

Щоб зібрати необхідні дані, зрадник знаходив місця ворожих "прильотів", а потім робив там приховану фото- і відеозйомку. Всі відомості він пересилав у декілька чатів прокремлівських Телеграм-каналів, які контролюються спецслужбами країни-агресора. "Співробітники СБУ задокументували злочинні дії російського інформатора і затримали його під час виконання ворожого завдання", – прокоментували в СБУ.

Затриманим виявися місцевий житель, ідеологічний прихильник рашизму. Восени 2023 року чоловік з власної ініціативи почав передавати окупантам розвідувальну інформацію через популярні месенджери.

Також ворожий поплічник публікував у соцмережах дописи, в яких дискредитував українських захисників.Під час обшуків у його помешканні знайшли мобільний телефон із доказами незаконної діяльності.

Наразі він перебуває під вартою без права внесення застави. Зловмиснику загрожує до восьми років тюрми.

Статті

Світ
26.07.2024
14:06

Дія санкцій і іронія війни. Західні медіа про Україну

Російські оборонні заводи вже працюють на своїй максимальній потужності, безробіття критично скоротилося – тобто, у цієї економіки закінчуються резерви. Як результат, зарплати падають, рубль слабшає, вартість імпорту зростає, як зростає і інфляція.
Світ
25.07.2024
10:52

Білорусь та санкції: на короткому повідку

Лукашенко у лютому 2022 р. зробив свою країну співучасником воєнних злочинів та фігурантом міжнародних санкцій. Але, на відміну від росії, економіка Білорусі під їхньою дією не тільки не ламається, але навіть демонструє завидне зростання.
Світ
24.07.2024
10:57

«Політична еліта в Києві починає проходити всі стадії теорії прийняття неминучого». Російські ЗМІ про Україну

Готовність до обговорення, зокрема китайської мирної ініціативи, київська влада вирішила продемонструвати, коли стало зрозуміло, що вона втрачає свого давнього покровителя в особі президента США Джозефа Байдена.
Всі статті