У ГУР заявили, що росія має достатньо ракет для однієї чи двох масованих атак у найближчі тижні

РФ має достатньо ракет, щоб здійснити ще одну чи дві масовані атаки протягом найближчих тижнів. Про це заявив представник Головного управління розвідки (ГУР) Міністерства оборони України Андрій Черняк і інтерв'ю Financial Times, опублікованому 8 квітня.

"Ми очікували атак на початку зими, але тепер бачимо, що ракети, які вони використовували, були зроблені нещодавно. У росії достатньо ракет для ще однієї або двох великих атак найближчими тижнями", - сказав Черняк.

За його словами, росія, як і раніше, використовує безпілотники у великій кількості через те, що це дешево.

Financial Times також пише, що росія змінила тактику нападу на енергетичну інфраструктуру України, використовуючи високоточні ракети для ураження електростанцій у менш захищених районах, ніж Київ. Так, у період із 22 до 29 березня армія РФ завдала ударів по семи теплоелектростанціях. Російські ракети також вразили дві гідроелектростанції.

Раніше повідомлялось, що американський посол відреагувала на російські обстріли Києва: "Зараз необхідно більше допомоги США"

Статті

Луганськ
27.07.2024
11:24

«Не згадувати та не порівнювати». Луганський щоденник

За відрізок життя у 10 років наша вулиця вимерла. Йшли епічно: недбалість до власного здоров'я, смерть на «звільненій» території за нез'ясованих обставин, війна.
Світ
26.07.2024
14:06

Дія санкцій і іронія війни. Західні медіа про Україну

Російські оборонні заводи вже працюють на своїй максимальній потужності, безробіття критично скоротилося – тобто, у цієї економіки закінчуються резерви. Як результат, зарплати падають, рубль слабшає, вартість імпорту зростає, як зростає і інфляція.
Світ
25.07.2024
10:52

Білорусь та санкції: на короткому повідку

Лукашенко у лютому 2022 р. зробив свою країну співучасником воєнних злочинів та фігурантом міжнародних санкцій. Але, на відміну від росії, економіка Білорусі під їхньою дією не тільки не ламається, але навіть демонструє завидне зростання.
Всі статті