У ГУР заявили, що росія має достатньо ракет для однієї чи двох масованих атак у найближчі тижні

РФ має достатньо ракет, щоб здійснити ще одну чи дві масовані атаки протягом найближчих тижнів. Про це заявив представник Головного управління розвідки (ГУР) Міністерства оборони України Андрій Черняк і інтерв'ю Financial Times, опублікованому 8 квітня.

"Ми очікували атак на початку зими, але тепер бачимо, що ракети, які вони використовували, були зроблені нещодавно. У росії достатньо ракет для ще однієї або двох великих атак найближчими тижнями", - сказав Черняк.

За його словами, росія, як і раніше, використовує безпілотники у великій кількості через те, що це дешево.

Financial Times також пише, що росія змінила тактику нападу на енергетичну інфраструктуру України, використовуючи високоточні ракети для ураження електростанцій у менш захищених районах, ніж Київ. Так, у період із 22 до 29 березня армія РФ завдала ударів по семи теплоелектростанціях. Російські ракети також вразили дві гідроелектростанції.

Раніше повідомлялось, що американський посол відреагувала на російські обстріли Києва: "Зараз необхідно більше допомоги США"

Статті

Донбас
29.04.2024
16:44

"Безхазяйне майно": як окупанти відбиратимуть житло українців у "ДНР" та "ЛНР"

Простими словами, забрати можуть у тих, хто має нерухомість на окупованій території і є всі ознаки, що підтверджують відсутність експлуатації нерухомого майна.
Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Всі статті