У ГУР розповіли, про що сперечалися у путіна за два тижні до вторгнення в Україну

Росіяни за два тижні до вторгнення в Україну провели "цікаву нараду" - вони не були впевнені, що Харків не буде протистояти загарбницькій війні. Про це заявив керівник ГУР Міноборони Кирило Буданов для проєкту Дмитра Комарова "Рік. Харківщина".

За словами Буданова, росіяни вірили, що Харків чекає на "визволителів", тому не буде опиратися. Окупанти планували швидко захопити місто без спротиву.

Проте за два тижні до вторгнення серед військово-політичних керівників РФ почалися сумніви.

"За два тижні до початку усіх цих подій була одна цікава нарада, на якій вчергове почали дискусію, чи все готове [до повномасштабного вторгнення]. І почалась певна невпевненість, що там всі так вже сильно чекають російських вояків", - розповів Буданов.

За його словами, на цій нараді також порушували питання, куди поділися гроші, які були виділені на війну проти України. Буданов додав, що величезні кошти на підготовку до війни росіяни просто розграбували.

"Було підняте питання - а куди витрачалися кошти стільки років? На наступній нараді всі сказали: знаєте, там все готове, треба заходити", - сказав керівник ГУР.

Нагадаємо, раніше Буданов заявив, що операція з розриву сухопутного сполучення між РФ і Кримом може бути проведена до настання зими. 

Статті

Донецьк Країна
14.05.2024
22:04

Неприродна смерть і штучне життя органів влади окупованих громад

“Припинення Донецької обласної ради у зв’язку з утворенням обласної військової адміністрації чинним законодавством не передбачено”.
Світ
14.05.2024
08:55

«Прямого штурму Харкова, судячи з усього, не передбачено». Російські ЗМІ про Україну

По-перше, гроші крадуться, це не секрет. По-друге, зведенням споруд займаються або інженерні війська, яких уже практично не залишилося, або приватні організації. Останні часто пов'язані з міськими адміністраціями прифронтових регіонів, і там знову є...
Світ
13.05.2024
12:08

Відставки Шойгу та Патрушева: що це означає для росії та України

Тобто зараз ми бачимо ослаблення блоку силовиків взагалі, а не тільки МО Росії. Війна зробила їх надто впливовими, а отже, небезпечними. Сюди ж вписується і відставка Патрушева з посади секретаря Радбезу – це вже удар по спецслужбістському блоку,...
Всі статті