У ГУР прокоментували "справжність" відео, на якому Буданов приймає участь у бойових діях

У соцмережах стало ширитися відео, на якому начальник Головного управління розвідки Кирило Буданов бере участь у бойових діях разом зі спецпризначенцями воєнної розвідки: бійці зі зброєю та в екіпіруванні перебувають у дворі малоповерхової забудови, на тлі чути вибухи, Буданов підписує український прапор. Представник відомства Андрій Юсов підтвердив LIGA.net справжність цього відео.

На записі українські захисники перебувають у дворі малоповерхової житлової забудови. Усі бійці озброєні, зокрема й Буданов: у нього на грудях висить автомат, судячи з усього, якась з модифікацій автомата Калашнікова.

Начальник ГУР каже: "Коли всі підуть, то вони захочуть зайти сюди. Це зона ризику". "Вони" – ймовірно, йдеться про окупантів.

Буданов підписує український прапор. На тлі чути вибух, один зі спецпризначенців каже, що це спрацювала українська протиповітряна оборона. Один боєць припускає, що ППО спрацювала по гелікоптеру окупантів.

Після цього чути ще два вибухи, голова ГУР каже: "Ні, це не ППО, це я вам зі знанням справи можу сказати".

Начальник воєнної розвідки підписує прапор, після цього один з бійців каже: "Пішли" — і відео обривається.

Представник ГУР Юсов повідомив , що відео є справжнім, проте він не може поки що надати додаткові деталі.

Судячи з зеленої трави та дерев, а також одягу на бійцях, події на відео відбуваються у теплу пору року.. 

Нагадаємо, Буданов прокоментував знищення російського БДК "Цезар Куніков" дронами Magura V5. 

Статті

Світ
08.05.2024
09:59

Зобразити те, що важко уявити. Подорож колишніми нацистськими таборами смерті у Польщі

"Хоча близько половини єврейських жертв справді загинули в таборах, інша половина так і не потрапила до таборів смерті, — розповідає він. — Вони померли від голоду і хвороб у гето або були вбиті в містах і селах, де вони жили".
Світ
07.05.2024
09:09

«Війну на виснаження Росії не виграти». Російські ЗМІ про Україну

"Британці справді пишаються, що задають певні тренди в українській кризі, скеровують Україну на антиросійський шлях, утримуючи її на ньому, і залишаються лідерами у фінансуванні Києва разом зі США та ФРН.
Донбас
05.05.2024
19:32

«Золоті яйця нашої еліти все міцніше стискалися твердою рукою ляльководів». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу напружено працювали в режимі фабрики фейків. Велика кількість публікацій була присвячена трагедії 2-го травня 2014 року в Будинку профспілок в Одесі. Місцева пропаганда традиційно брехливо розповідала про ті...
Всі статті