У Франції знову почалися масові протести проти пенсійної реформи: в одному з міст підпалили відділок поліції

У восьми містах Франції відбулися акції протесту проти пенсійної реформи, яку уряд ухвалив 14 квітня. Про це повідомляє France 24.

Громадяни незадоволені тим, що у проекті пенсійної реформи передбачено підняття віку виходу на пенсію. Якщо раніше для французів він становив 62 роки, то тепер завершувати активну трудову діяльність громадяни Франції мають у 64 роки.

Було відхилено шість незначних пропозицій, включаючи спроби змусити великі компанії публікувати дані про те, скільки людей старше 55 років вони наймають, а також окрему ідею створити спеціальний контракт для літніх працівників.

Рішення є перемогою Макрона, але аналітики кажуть, що воно обійшлося президенту великою особистою втратою, водночас спричинивши місяці розладу в країні, часом насильницькі протести, в результаті яких сотні людей постраждали.

В ході протестів минулої ночі в одному із французьких міст було підпалено відділок поліції.

 
Як повідомлялося раніше, Франція арештувала віллу російського олігарха за 23 млн євро

Статті

Луганськ
27.03.2024
17:45

«Бери й роби!» Як переселенцю почати заробляти в новій ніші на новому місці

«Треба усвідомлювати, що майже ніхто на новому місці не починає дійсно з абсолютного «нуля» – бо у вас є освіта, досвід, особисті цінності тощо. Все це вже є у людини, є невід’ємною частиною її буття»
Країна
27.03.2024
12:46

Валютне питання, або Як олігархи наштовхнулися на Нацбанк

Подальше зниження курсу гривні остаточно доб'є споживчий попит, який в умовах повномасштабної війни і так уже давно "нижчий від плінтуса". Ну а "мертвий" споживчий попит – це "мертва економіка".
Світ
26.03.2024
07:36

«Вже зараз можна купити квитки до Криму на червень». Російські ЗМІ про Україну

"У реакції Києва - вся суть цього терористичного режиму. Важко навіть описати ту суміш захоплення, зловтіхи і захвату, яку трагедія викликала в українських ЗМІ..."
Всі статті