У Донецькій області через знеструмлення внаслідок обстрілів під землею залишаються 17 гірників

Внаслідок обстрілів Донецької області була знеструмлена одна з шахт у Мирнограді, через що під землею залишились 17 гірників. Про це повідомляє Міненерго у Телеграм 5 січня.

"У результаті обстрілу в Донецькій області знеструмлювалось обладнання однієї з підстанцій - без напруги залишились побутові споживачі та шахта. У шахті на той момент було 17 працівників, на поверхні виникла пожежа, займання ліквідовано", - зазначається у повідомленні.

Про пошкодження шахти повідомляє також голова Донецької ОВА Вадим Філашкін у своєму телеграм-каналі.

"6 ракет росіяни випустили по Мирноградській громаді — пошкоджено шахту і 2 адмінбудівлі", - зазначив Філашкін.

Також голова Незалежної профспілки гірників України Михайло Волинець повідомив Суспільному, що триває операція по визволенню гірників.

"Шахтарі ще залишаються під землею. Там є технічні складнощі. Все розбите: компресорна, вентилятор, зал підіймальної машини. Щастя, що врятувалась машиністка. Після прильоту першої ракети, вона пішла в укриття. І друга ракета попала у підйом. Жертв немає. Великі руйнування", — зазначив Волинець.

За його інформацією, один з шахтарів знаходиться на глибині 214 метрів, він в камері насосної станції, в камері водовідливу. А 16 гірників перебувають на горизонті 622 метрів.

"З гірниками є зв'язок. І це дуже важливо. Навіть якщо ти голодний, і світла немає, рідні знають, що вони знаходяться в певній безпеці", — підкреслив Волинець.

Як повідомлялось раніше, за добу на Донеччині пошкоджено школу, шахту, житлові багатоповерхівки й адмінбудівлі.

Статті

Країна
09.05.2024
14:20

Тінь Медведчука: запорізька руда та вугілля Донбасу

В.Медведчук займається звичними для себе речами. Як і раніше в Україні, це "розпил" державних грошей (тепер із федерального бюджету) та рейдерство. Кумівство з путіним дозволяє робити це безкарно.
Світ
08.05.2024
09:59

Зобразити те, що важко уявити. Подорож колишніми нацистськими таборами смерті у Польщі

"Хоча близько половини єврейських жертв справді загинули в таборах, інша половина так і не потрапила до таборів смерті, — розповідає він. — Вони померли від голоду і хвороб у гето або були вбиті в містах і селах, де вони жили".
Світ
07.05.2024
09:09

«Війну на виснаження Росії не виграти». Російські ЗМІ про Україну

"Британці справді пишаються, що задають певні тренди в українській кризі, скеровують Україну на антиросійський шлях, утримуючи її на ньому, і залишаються лідерами у фінансуванні Києва разом зі США та ФРН.
Всі статті