У "ДНР" заявили, що затримали "організатора ОЗУ", який жорстоко вбив 16-річного українського патріота з Краматорська

Окупанти "ДНР" повідомили, що заарештували бойовика Вадима Погодіна “Керча”, який у 2014 році вбив воротаря краматорського “Авангарду” Степана Чубенка, на рюкзаку якого була жовто-блакитна стрічка.

Зазначається, що  його підозрюють саме у вбивстві 17-річного підлітка (насправді відомо, що Степан на момент трагедії закінчив 10-й клас, таким чином йому було 16 років).

"Зловмисника буде притягнуто до кримінальної відповідальності. Як встановили правоохоронці, 2014 року 52-річний підозрюваний з іншими членами ОЗУ за попередньою змовою викрали підлітка, жорстоко побили його, вивезли його за місто та розстріляли", - йдеться у повідомленні.

При цьому терорист Ігор Гіркін (Стрілков) одразу відреагував на це, назвавши "нинішній "великий успіх" МВС ДНР шкідництвом з ознаками роботи на користь ворога".

"Адже Погодін зі своїм батальйоном входив до складу підпорядкованого мені МО ДНР ... А значить - його "ОЗУ" входила в "мою супер-ОЗУ"? Так? А якщо так, то і я, і влада ДНР (включаючи сюди нинішнього депутата держдуми Бородая, який був тоді главою уряду ДНР) - теж можуть і повинні відповідати за "злочини" Погодіна... До речі, і нинішній "глава ДНР" Пушилін, по суті, також входив "у нашу загальну велику ОЗУ". Тим більше, що з Погодіним він точно особисто знайомий", - починає "прозрівати" терорист.

Нагадаємо, що влітку 2014 року воротаря молодіжного складу краматорського ФК «Авангард» Степана Чубенка було жорстоко вбито терористами "ДНР". У червні 2014-го Степан поїхав до друга до Києва. 23 червня він повертався додому зі столиці поїздом. Їхав через Донецьк, де його затримали бойовики з батальйону «Керч» за жовто-блакитну стрічку на рюкзаку. Після тортур українського патріота розстріляли.

Наприкінці червня 2017 року в окупованій Ялті було затримано бойовика-«комбата» НВФ «Керч» Вадима Погодіна. Генеральна прокуратура України 21 липня звернулася до росії із проханням видати вказаного бойовика. Однак наприкінці липня стало відомо, що у Криму Погодіна звільнили.

У листопаді 2017 року в Україні суд засудив до довічного ув'язнення трьох бойовиків «ДНР», які жорстоко вбили Степана Чубенка – Вадима Погодіна, Максима Сухомлінова та Юрія Москальова. Усі вони перебувають за межами території України, тож звинувачення виносилося заочно.

Статті

Луганськ
27.03.2024
17:45

«Бери й роби!» Як переселенцю почати заробляти в новій ніші на новому місці

«Треба усвідомлювати, що майже ніхто на новому місці не починає дійсно з абсолютного «нуля» – бо у вас є освіта, досвід, особисті цінності тощо. Все це вже є у людини, є невід’ємною частиною її буття»
Країна
27.03.2024
12:46

Валютне питання, або Як олігархи наштовхнулися на Нацбанк

Подальше зниження курсу гривні остаточно доб'є споживчий попит, який в умовах повномасштабної війни і так уже давно "нижчий від плінтуса". Ну а "мертвий" споживчий попит – це "мертва економіка".
Світ
26.03.2024
07:36

«Вже зараз можна купити квитки до Криму на червень». Російські ЗМІ про Україну

"У реакції Києва - вся суть цього терористичного режиму. Важко навіть описати ту суміш захоплення, зловтіхи і захвату, яку трагедія викликала в українських ЗМІ..."
Всі статті