У "ДНР" вигадали нове виправдання зростанню цін на овочі та фрукти: звинувачують мармурового клопа

Подорожчання овочів та фруктів очікується в "ДНР" через появу небезпечного шкідника — мармурового клопа. Відповідну заяву розповсюдили окупаційні ЗМІ з посиланням на "завлабораторію проблем біоінвазій та захисту рослин Донецького ботанічного саду кандидата біологічних наук" Володимира Мартинова.

"Наслідки нападу таких видів шкідників це дуже серйозне подорожчання продукції. Це ж зміна сезонного циклу робіт, сезонного циклу обробки пестицидами, по суті додається необхідність проведення нових обробок овочів, фруктів, ягід та інше. А пестициди ще потрібно і підібрати, адже будь-який вид шкідників — він різнорідний, і для кожного потрібен свій метод боротьби", — зазначив Мартинов.

За його словами, поки що неможливо достовірно припустити, до якої саме культури ця комаха більшою мірою виявить свою увагу. Однак відомо, що воно "любить" виноград та інші ягоди.

Як повідомлялося раніше, ватажок "ДНР" Денис Пушилін визнав факт завищення цін на продукти харчування на окупованих територіях Донецької області.

Зазначимо, що на окупованому РФ Донбасі встановилися аномально високі ціни на продукти харчування і товари першої необхідності. Заходи щодо стримування цін, які регулярно вживає окупаційна влада за підтримки Кремля, не принесли помітних результатів.

Статті

Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Всі статті