У Дніпрі поліція затримала групу підлітків за підозрою у вбивстві та інших жорстоких злочинах

В Дніпрі затримали сімох підлітків, віком від 14 до 19 років, яких підозрюються у жорстокому вбивстві безпритульної жінки. Також перевіряють їх причетність до замаху на вбивство іншого чоловіка. Про це повідомляє пресслужба Національної поліції України.

Вбивство, скоєне з особливою жорстокістю, сталося в ніч з 2 на 3 грудня. Нападники виявили безпритульну жінку у покинутій будівлі, побили її та завдали численні удари ножем, внаслідок чого вона померла.

Також цієї ночі стався замах на вбивство чоловіка, який мешкав у недобудові. Йому вдалось втекти від нападників з численними тілесними ушкодженнями.

Ба більше, підлітки можуть бути причетні до побиття безхатька в укритті на Європейській площі.

Слідчі оглянули місця злочинів й встановили маршрут руху нападників. В телефоні одного з підозрюваних було виявлено фрагменти відео, на яких зафіксовані злочини фігурантів.

"Під час досудового розслідування поліцейські встановили всіх учасників подій та провели близько десяти обшуків за місцями їх мешкання, встановили коло їх знайомств та свідків, в результаті чого зібрали повну доказову базу для притягнення їх до відповідальності", - пише пресслужба.

В ході слідчих дій також було отримано інформацію про те, що діями підлітків міг керувати 23-річний мешканець Дніпра, який наразі перебуває в місцях позбавлення волі та є підсудним за скоєння вбивства й розбійного нападу.

"За наявною інформацією, спілкування між ним та затриманими відбувалося в спільній групі у месенджері, де пропагувалось насилля та радикальні злочинні дії. Туди ж фігуранти скидали відео вчинених злочинів. В його камері проведено обшук та вилучено мобільний телефон. Для перевірки вказаної інформації долучені співробітники кіберполіції", - додає пресслужба.

Затриманим повідомили про підозру в умисному вбивстві, скоєному з хуліганських мотивів, що передбачено п. 7 ч. 2 ст. 115 Кримінального кодексу України.

Підліткам загрожує довічне ув'язнення.

"Суд обрав підозрюваним запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Слідство триває", - додає поліція.

Як повідомлялося, на окупованій Луганщині троє квартирантів жорстоко розправилися з арендодавцями. 

Статті

Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Всі статті