У Держдумі депутата Затуліна хочуть суворо покарати за відверту критику війни в Україні

Депутата російської Держдуми Костянтина Затуліна можуть позбавити низки думських постів і виключити з фракції "Единой России" через його висловлювання щодо війни в Україні, в яких він засумнівався в досягненні цілей так званої "спеціальної військової операції". Про це пишуть "Ведомости" з посиланням на джерела, - повідомляє "Радіо Свобода".

Стверджується, що в "Единой России" після зроблених 1 червня висловлювань почалися консультації. Серед обговорюваних варіантів дій - позбавлення Затуліна посади першого заступника голови комітету Держдуми і виключення з лав фракції. Втрата мандата Затуліну не загрожує: він не член "Единой России" і обирався за одномандатним округом.

У понеділок, 5 червня, Затулін заявив радіо "Говорит Москва", що нічого не знає про конфлікт, і припустив, що його слова могли висмикнути з контексту. Водночас він підтвердив, що говорив про те, що мети "СВО" наразі не досягнуто.

У повідомленні нагадується, що Затулін виступив із висловлюваннями, які широко розійшлися соцмережами і телеграм-каналами, на форумі "Яка Україна нам потрібна?". Крім іншого, він зазначив, що з чотирьох цілей так званої спецоперації - розпочатого 24 лютого 2022 року повномасштабного вторгнення в Україну - не досягнуто жодної.

Статті

Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Донецьк
25.04.2024
10:45

Діяти та жити цікаво: Як молодь з Мирнограда розвиває громаду біля лінії фронту

Наразі у Донецькій області масові заходи заборонені, але люди потребують якоїсь розради. Творчі проекти об’єднали талановиту молодь та створили терапевтичний ефект для мешканців громади, заповнили культурну порожнечу.
Всі статті