У Чорному морі РФ тримає 15 кораблів, серед яких три ракетоносії "Калібрів"

Станом на ранок 23 березня російські війська тримають на бойовому чергуванні в Чорному морі 15 кораблів, серед яких три ракетоносії "Калібрів". Про це у ефірі телемарафону розповіла керівниця об’єднаного пресцентру оперативного командування "Південь" Наталія Гуменюк.

"Корабельне угруповання ворога досить потужне – це 15 кораблів на бойовому чергуванні, серед яких знаходяться і три ракетоносії: два надводні, один – підводний. Учора посилено це угруповання, і це може говорити про те, що ворог намагається тримати нас у напрузі, попри те, що надводні кораблі можуть бути та не споряджені. Оскільки "джанкойський вантаж" все ж таки не дістався пункту призначення. Підводний човен – досить потужна небезпека, хоча на ньому лише 4 ракети, проте вони високоточні й можуть бути застосовані по особливо важливих об'єктах", – каже Гуменюк.

Очільниця пресцентру наголосила, що це означає можливу готовність рашистів до ракетного удару. Водночас противник вдається до розосередження української протиповітряної оборони на свої ракетоносії, надводні, підводні та, ймовірно, "шахеди": 

"Іншої тактики вони не вигадали – як розгалужувати загрози, щоб наше ППО не встигало спрацьовувати", - зазначила Гуменюк. 

Щодо вибухів у Джанкої, Гуменюк зауважила, що наразі кораблі РФ можуть бути не повністю спорядженими.

"Ракетоносії надводні, які заходили в пункт базування в очікуванні того самого вантажу, можуть бути не повністю споряджені. Тобто, якщо говорити про тактико-технічну потужність, яку вони мають – три ракетоносії – це до 20 ракет типу "Калібр", – додала речниця.

Нагадаємо, 20 березня в Джанкої Сили оборони знищили рашистські ракети "Калібр НК".

Статті

Луганськ
27.07.2024
11:24

«Не згадувати та не порівнювати». Луганський щоденник

За відрізок життя у 10 років наша вулиця вимерла. Йшли епічно: недбалість до власного здоров'я, смерть на «звільненій» території за нез'ясованих обставин, війна.
Світ
26.07.2024
14:06

Дія санкцій і іронія війни. Західні медіа про Україну

Російські оборонні заводи вже працюють на своїй максимальній потужності, безробіття критично скоротилося – тобто, у цієї економіки закінчуються резерви. Як результат, зарплати падають, рубль слабшає, вартість імпорту зростає, як зростає і інфляція.
Світ
25.07.2024
10:52

Білорусь та санкції: на короткому повідку

Лукашенко у лютому 2022 р. зробив свою країну співучасником воєнних злочинів та фігурантом міжнародних санкцій. Але, на відміну від росії, економіка Білорусі під їхньою дією не тільки не ламається, але навіть демонструє завидне зростання.
Всі статті