У Чорному морі РФ тримає 15 кораблів, серед яких три ракетоносії "Калібрів"

Станом на ранок 23 березня російські війська тримають на бойовому чергуванні в Чорному морі 15 кораблів, серед яких три ракетоносії "Калібрів". Про це у ефірі телемарафону розповіла керівниця об’єднаного пресцентру оперативного командування "Південь" Наталія Гуменюк.

"Корабельне угруповання ворога досить потужне – це 15 кораблів на бойовому чергуванні, серед яких знаходяться і три ракетоносії: два надводні, один – підводний. Учора посилено це угруповання, і це може говорити про те, що ворог намагається тримати нас у напрузі, попри те, що надводні кораблі можуть бути та не споряджені. Оскільки "джанкойський вантаж" все ж таки не дістався пункту призначення. Підводний човен – досить потужна небезпека, хоча на ньому лише 4 ракети, проте вони високоточні й можуть бути застосовані по особливо важливих об'єктах", – каже Гуменюк.

Очільниця пресцентру наголосила, що це означає можливу готовність рашистів до ракетного удару. Водночас противник вдається до розосередження української протиповітряної оборони на свої ракетоносії, надводні, підводні та, ймовірно, "шахеди": 

"Іншої тактики вони не вигадали – як розгалужувати загрози, щоб наше ППО не встигало спрацьовувати", - зазначила Гуменюк. 

Щодо вибухів у Джанкої, Гуменюк зауважила, що наразі кораблі РФ можуть бути не повністю спорядженими.

"Ракетоносії надводні, які заходили в пункт базування в очікуванні того самого вантажу, можуть бути не повністю споряджені. Тобто, якщо говорити про тактико-технічну потужність, яку вони мають – три ракетоносії – це до 20 ракет типу "Калібр", – додала речниця.

Нагадаємо, 20 березня в Джанкої Сили оборони знищили рашистські ракети "Калібр НК".

Статті

Луганськ
27.03.2024
17:45

«Бери й роби!» Як переселенцю почати заробляти в новій ніші на новому місці

«Треба усвідомлювати, що майже ніхто на новому місці не починає дійсно з абсолютного «нуля» – бо у вас є освіта, досвід, особисті цінності тощо. Все це вже є у людини, є невід’ємною частиною її буття»
Країна
27.03.2024
12:46

Валютне питання, або Як олігархи наштовхнулися на Нацбанк

Подальше зниження курсу гривні остаточно доб'є споживчий попит, який в умовах повномасштабної війни і так уже давно "нижчий від плінтуса". Ну а "мертвий" споживчий попит – це "мертва економіка".
Світ
26.03.2024
07:36

«Вже зараз можна купити квитки до Криму на червень». Російські ЗМІ про Україну

"У реакції Києва - вся суть цього терористичного режиму. Важко навіть описати ту суміш захоплення, зловтіхи і захвату, яку трагедія викликала в українських ЗМІ..."
Всі статті